Cu cine este comparat Hanca de gloriile lui Dinamo


Jucători reprezentativi ai lui Dinamo au vorbit despre reușita lui Sergiu Hanca în partida cu CFR Cluj. Ei au rămas impresionați de jucătorul care înainte să vină la Dinamo abia prindea prima echipă la ASA Târgu Mureș. Gazeta Sporturilor a vorbit cu ei și l-au comparat Zidane sau Neymar.

Cornel Dinu: „Execuţie deosebită, este celebrul dribling a la Zidane, acelaşi pe care îl mai făcea pe vremuri Nichi Dumitriu de la Rapid. Un concurs larg l-a avut şi aşa-zisul apărător care este Larie. În loc să rămână pe picioare în faţa lui Hanca, s-a dus pe lângă el ca un taur păcălit de o veronică a toreadorului”

Ionel Augustin: „Un gol senzaţional, de mare jucător al lui Hanca. Asta fac fotbaliştii mari! Pe lângă driblingul perfect, şi şutul la poartă a fost senzaţional, exact în stilul lui Ilie Dumitrescu! Este o operă de artă cum a trecut de Ionuţ Larie. Această încredere a lui vine şi pe fondul mentalităţii de învingător pe care Contra a reuşit să o impună la echipă”.

Cătălin Munteanu: „Un gol foarte, foarte frumos, poate cel mai frumos din acest campionat. Şi execuţia e foarte bună, cu interiorul la colţul lung, portarul nu a avut nicio şansă, dar driblingul acela face tot golul. Nu cred că a gândit faza, lucrurile astea ori le ai, ori nu le ai. Ele vin instinctiv, într-o fracţiune de secundă. I-a ieşit la perfecţie faza, cap-coadă”.

Claudiu Niculescu: „Rar mi-a fost dat să văd un asemenea gol. Mai făceam şi eu d-astea ca Hanca, dar niciodată nu s-au terminat cu gol, cum a reuşit el. E o vorbă a noastră, a fotbaliştilor, «s-a urcat pe minge» la faza aia. Este incredibil, am văzut aşa ceva la Zidane şi la Neymar! Bravo lui, chiar merită felicitări! Cu siguranţă, Hanca este cel mai important om al lui Dinamo în acest moment”.

Ianis Zicu: „Faza reuşită de Sergiu este de manual de la un capăt la celălalt. El a gândit faza încă de când Nemec a deviat la Mahlangu, care i-a pasat. S-a demarcat foarte bine şi a gândit foarte bine pentru că faza e foarte complicată. Cel mai important este că după piruetă şi-a aşezat foarte bine mingea. De obicei, după procedeul acesta, mingea ori ţi se face prea scurtă, ori prea lungă ca să o continui. Nu m-am mirat pentru că el făcea constant driblinguri d-astea la antrenamente, la ASA, când jucam împreună. Ce mă miră este că a făcut asta în careu, pentru că, de obicei, aceste procedee se fac la mijlocul terenului. Cred că nici Zidane nu are gol marcat după un astfel de dribling! Repet, de obicei, cu driblingul acesta treci de adversar la jumătatea terenului! Trebuie să ne bucurăm că avem parte de astfel de jucători şi de astfel de execuţii”.

Previous REPORTAJ Cum arată orașul care l-a adoptat pe Moți
Next Ce antrenor se propune la Dinamo

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *