Cu ce calități se mândrește Gabi Glăvan


Gabriel Glăvan, 35 de ani, noul director sportiv la Dinamo, a explicat ce vise și obiective și-au propus el și clubul. Oficialul „câinilor” a relatat ce tip de fotbaliști caută „haita” și cum îi verifică, în prealabil, și pe social media. Acesta a oferit un amplu interviu pentru GSP.

– Domnule Glăvan, cine și ce vă recomandă pentru funcția de director sportiv la Dinamo?
– Lumea ar crede că nu vin din domeniu, mai ales că nu am fost mare fotbalist sau să am o experiență multiplă în fotbalul românesc. Dar eu am căpătat o expertiză prin studiile pe care le-am făcut, am căpătat și o experiență în cei zece ani de când activez. Sunt produsul acestei experiențe, am lucrat cu peste 20 de antrenori în România.

– Cu cine ați lucrat?
– De exemplu, cu mulți dinamoviști. Cu domnul Ioan Andone, cu Claudiu Niculescu, cu Florin Bratu, cu Ionuț Badea, au fost și de la alte echipe, Adrian Mutu, Florin Marin, Ilie Poenaru, cu domnul Victor Pițurcă la Craiova, cu domnul Dragomir la Voluntari și cu Liviu Ciobotariu la aceeași echipă. Am acumulat multă experiență, am învățat mult de la acești oameni, iar acum, la 35 de ani, cred că am capacitatea de a organiza un departament sportiv.

– Încă nu v-au ieșit primele fire de păr alb, corect? Urmează.
– Nu am genetic în familie (râde)… Dar înțeleg la ce vă referiți. Presiunea e un privilegiu. Dacă nu ai presiune, înseamnă că lumea nu are așteptări de la tine. Trebuie să lucrezi sub presiune, ca lumea să se dezvolte.

– Ați menționat nume de dinamoviști, dintre oameni cu care ați lucrat. Ați simpatizat cu Dinamo, aveți un trecut alb-roșu?
– Da, da, da. Îmi aduc aminte de primul meci la care am participat, mă bucur că i-am făcut această bucurie tatălui meu, un Rapid – Dinamo, scor 1-4, în Giulești, cu Cornel Dinu antrenor. Acel celebru meci cu prosopul lui Mister. Eram la tribună, mă bucuram, tata-mi zicea: „Taci din gură, vezi că ne ia lumea la rost!”. Iar eu mă bucuram. Alături de tata, curând, am făcut și eu cunoștință cu unii dintre cei ce au jucat atunci.

– Care sunt cele trei calități care vă definesc, profesionale și umane?
– Sunt foarte adaptabil, reușesc să-mi dau seama de nevoile oamenilor, fiindcă în fotbal nu lucrăm cu fotbaliști, președinți, agenți, ci cu oameni, și cred despre mine că sunt un profesionist. Ca director sportiv, la locul de muncă, am un ceritificat pentru această meserie, am experiență destul de vastă la nivelul României. Am lucrat la diverse cluburi, dar și la naționala României U21. În plus, sunt și lector la Școala de antrenori, unde predau modul A, B și PRO.

Citește:

Klaus Iohannis, în cazul azilelor groazei: „Rușine națională”. Replică atunci când a fost întrebat de demisia lui Marius Budăi

Previous Doi oameni importanți părăsesc Dinamo
Next Veste uriașă oferită de Zăvăleanu

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *