Cristi Borcea: „Bag 15 milioane”


Cristi Borcea a anunțat că este pregătit să revină în fotbal, în calitate de sponsor la Dinamo. Omul de afaceri a dezvăluit că are banii necesari pentru a ajuta clubul, însă nu se pune problema să se implice din postura de acționar.

„Eu dacă vreau să conduc, eu am banii să vin și să bag 15 milioane buget. Dar nu vreau! La 41 de ani am făcut operație pe cord deschis, 3 divorțuri, nu dorm decât cu medicamente. Toate mi le-a făcut doar Dinamo.

Dar să vin la tribuna oficială și să fiu un sponsor, mi-ar plăcea. Pentru atmosferă, pentru ce am trăit… Dar spun că nu au încă o identitate. Puneți o conducere profesionistă de dinamoviști, foști dinamoviști, care poate să ne adune. Dacă vine Lupescu la mine, eu mai am 2, 3. E foarte simplu de a aduna 3, 4 milioane pe an. E foarte, foarte simplu. Dar felul cum ies… Oamenii trebuie cultivați. Eu cum crezi că am adus 11 acționari? I-am adus pe stadion, i-am adus sponsori, să vadă atmosfera, lumea, spiritul. Așa se aduc oamenii”, a declarat Cristi Borcea, la Digi Sport.

„Cât am fost acolo, am luat orice jucători, cei mai buni jucători din fotbalul românesc. Am zis-o în 2000 și m-ați făcut zob. Totul se învârte în jurul cașcavalului. Eu am spus că vreau să vin, să fiu un sponsor cel mult. Să stau să privesc meciurile, să pot să dau 500.000, 600.000 (n.r. – de euro) pe an. Pe lângă mine să mai vină, cum am strâns eu 11 acționari, de dădeau câte 500.000, 600.000 de euro.

Mă rugăm de galerie să nu îi mai înjure. Un lucru urât aseară (n.r. – la Dinamo – Petrolul), l-au înjurat pe Hanca. Copilul și-a făcut treaba la Dinamo. Trebuie să învețe suporterii să nu mai înjure oamenii cu bani, jucătorii, pe nimeni. Au experiență cu mine în primul rând. Îi rugam să nu mai înjure și au plecat toți cei 11 acționari. A trebuit să le dau 7 milioane înapoi, am rămas eu cu Badea. Îi rugam să nu mai înjure că ne curățăm.

Eu am o societate care are rulaj peste 300 de milioane de euro. Pot să dau 500, 600 de mii, adică 2%. În loc să dau la spitale, la bătrâni, îmi e foarte simplu mie. Am foarte mulți prieteni dinamoviști. Eu am spus, ca să poată dinamoviștii să adune în jurul lor ce am făcut eu, să vină Lupescu, Răducioiu și Prunea. Să aibe o identitate, să ne adune. Eu m-am dus cu 3 milioane cash la un meci, acum văd că nu sunt 200 de mii, 300 de mii. Dacă nu ai cășcaval… Domnule, că e alt Dinamo, normal că e alt Dinamo. Eu cât am fost acolo m-am bătut doar la locul 1, locul 2”, a mai spus Cristi Borcea, fost acționar la Dinamo în perioada 1995 – 2012.

Citește și:

Alba-neagra cu Șumudică și cu Prunea: azi nu mai e ca ieri!

Previous Egal cu Petrolul, în urma a două gafe uriașe
Next Absențe importante la meciul cu Rapid

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *