Cosmin Contra, veste bună pentru dinamoviști: ”Vor face parte”


Antrenorul lui Dinamo, Cosmin Contra, a vorbit pentru site-ul oficial al dinamoviștilor, fcdinamo.ro, despre meciul cu Universitatea Craiova și acesta a dezvăluit că toți cei care au venit în ultimele săptămâni sunt pregătiți să facă parte din lot.

”Favorită este echipa de pe primul loc, din mai multe puncte de vedere, noi suntem o echipă nouă, într-o schimbare continuă, cu 14 jucători noi aduși la echipă, un staff nou. Ei au un grup solid, stau împreună de vreo 4 ani de zile, cu doi, trei jucători noi aduși de fiecare dată când e perioadă de transferuri, dar e o echipă mult mai sudată.

Anul trecut au fost foarte aproape de a câștiga campionatul, au jucat cu titlul pe masă, jucători foarte buni, jucători internaționali, dar jucăm acasă și sper ca jucătorii lui Dinamo să aibă o evoluție mult mai bună decât cea avută la meciul cu FCSB și să fim mai inspirați în fața porții și să nu mai facem greșelile pe care le-am făcut în ultimele două meciuri.

Trebuie să ne mobilizăm mai mult, să fim atenți pentru că este o echipă periculoasă din toate punctele de vedere, cu jucători de la mijloc în sus foarte buni pentru Liga 1, i-am studiat, am avut două săptămâni în care am pus mult accent și pe partea fizică, sper să arătăm mai bine și din punct de vedere fizic, jucătorii care au venit în ultima zi de mercato am încercat să-i integrăm cât mai repede în planurile echipei, cred că putem câștiga dacă avem o dorință mult mai mare decât cei de la Craiova.

Avem nevoie și de rezultate și trebuie să fim mult mai pragmatici și din punct de vedere ofensiv, dar și defensiv, și sper ca duminică să fim mai inspirați pe faza defensivă, să nu mai facem greșelile pe care le-am făcut la ultimele două jocuri și pe partea ofensivă să fim mai inspirați în fața porții adverse.

Anton, Radu Andrei, Magaye, Ba și Garcia în principiu majoritatea sunt la un nivel destul de bun, mai au de tras, dar astea două săptămâni le-au venit foarte bine și probabil vor face parte din lotul pentru meciul cu Craiova.

Dinamo a câștigat și experiență și valoare și ne-am cam dublat pe posturi, la nivel valoric avem acum doi jucători pe post de nivel apropiat, să fie competitivi între ei, am posibilitatea să aleg din punct de vedere tactic mai multe formule de joc așa că din punctul ăsta de vedere e bine pentru grup pentru că nimeni nu vrea să se relaxeze, orice jucător care se relaxează poate fi înlocuit de un altul pentru că valorile sunt apropiate așa că această competivitate dintre jucători va fi benefică echipei.

Noi am ieșit negativi la ultimele teste. Îmi pare rău pentru Craiova, nu este o situație comodă, Dinamo a trecut printr-o situație foarte grea, nu doresc nimănui să aibă infectați cu acest coronavirus, sper din toată inima cât mai repede să se găsească un vaccin pentru a se opri această pandemie și a reveni la normal și să nu ne mai fie frică că vom avea jucători infectați, că vor sta acasă sau că unii se vor simți nasol, pentru că nu e ok.

Mie îmi place să joc pe Arena Națională, e una dintre cele mai frumoase din România și cred că pentru stilul nostru de joc Național Arena este un stadion bun pe care să jucăm.

Mesajul meu pentru arbitri este ca sper să fim respectați și sper să se fi analizat aceste 6 etape în care la fiecare meci Dinamo a avut minim o greșeală mare de arbitraj împotriva ei. Sunt și greșeli care se pot întâmpla, dar sper din toată inima ca la jocul de duminică acest lucru să nu se întâmple și să vorbim doar despre fotbal. Pentru că ar trebui să vorbim mult mai mult despre fotbal, despre ce trebuie să facem cu jucătorii noștri, ce trebuie să-i învățăm, și să nu trebuiască să vorbim despre alte lucruri, să primeze fotbalul.

Eu îl susțin pe Mirel Rădoi, trebuie susținut, a avut o perioadă foarte grea cu această pandemie în care el nu a putut avea contact cu jucătorii foarte multe luni de zile. Un selecționer nu-și poate expune ideile în două luni de zile din niciun punct de vedere pentru că eu știu dificultățile pe care le aveam când veneau jucătorii luni seara și joi aveam meci. Aveai un singur antrenament miercuri cu toată echipa în care puteai să lucrezi tactic, tehnic, să pregătești meciul de joi seara. Nu e ușor și eu cred că trebuie susținut Mirel Rădoi”, a declarat Cosmin Contra pentru fcdinamo.ro.

Citește și:

Momentul adevărului în Dinamo-Universitatea Craiova, derby-ul de duminică. Cote Betano

-->
Previous Magaye Gueye, primele declarații după ce a marcat o dublă: ”Sunt aici să câștig”
Next A vrut să cumpere Dinamo și acum sprijină clubul: ”Ne bucurăm”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.