Cosmin Contra: ”Nu avem timp de așteptare”


Antrenorul lui Dinamo, Cosmin Contra, a acordat ieri un interviu în care a vorbit despre toate problemele de la echipă dar și despre plusurile acestui lot în momentul de față.

-Cum este după primele zile de antrenament?

Sincer, trebuie să fiu fericit ca antrenor. Am un grup care muncește foarte bine. Mai cu zâmbetul pe buze, mai scâșnind din dinți. Este o perioada de suferință, dar trebuie să o facem.

-Jucătorii au început să afirme că se luptă la titlu, iau în calcul și grupele Europa League…

E bine, așa-i vreau, ambițioși. Să vorbească, dar să fie conștienți de faptul că e greu și să muncească. Eu am încercat să-i învăț să vrea mai mult, să câștige și la miuțe și în amicale. Au căpătat mentalitate de învingători și sper să fie tot mai sănătoasă.

-Totuși, experiența lor este minimă în perspectiva jocurile din preliminariile Europa League.

Am eu experiență, compensez eu, Danciu-gol, ”Jerry” Gane. Ne-aveți încredere în noi. În afară lui ”Jerry”, care este în urmă cu pregătirea, eu și Dănciulescu o ducem…câteva minute.

-Vă simțiți presat de timp?

În România, dacă nu reușești să aduci jucători la începutul pregătirii, orice zi care trece e timp pierdut. Lucrăm cu ce avem, astea sunt condițiile. E greu să integrezi un jucător în dinamica echipei. Marți ajung și internaționalii Penedo, Hanca, Nedelcearu și Olteanu, plus 2-3 achiziții care să ne ajute să creăm un lot lot echilibrat.

-Există un decalaj mare față de FCSB și de CFR Cluj, având în vedere că Dinamo n-a făcut niciun transfer până acum?

E important să aduci la timp și urgent jucători să întregești lotul, mai ales că am pierdut doi jucători, Palic și Dielna, cu toate că mai tragem speranțe că francezul să ne dea un răspuns pozitiv. Vom încerca să aducem jucători la fel de valoroși, dacă nu chiar mai valoroși. Păcat că nu avem timp de așteptare, de acomodare, dar încercăm. Sunt 2-3 jucători pe care îi cunosc, acum nu sunt la fel de cunoscuți, dar care pot deveni nume.

-Tinerii aduși de la juniori au vreo șansă să rămână în lotul lărgit?
Copiii s-au implicat foarte mult, se iau după cei mare, care sunt un exemplu de urmat. Sper ca și la amicale să fie la fel de bine.

-Cum comentați faptul că Adrian Mutu e în vacanță în plină perioadă de transferuri?

Adrian s-a despărțit de Consuelo acum doi ani. Au doi copii, iar ea și ei sunt stabiliți în Republica Dominicană. Adi nu poate să-i vadă decât două săptămâni pe an, s-a stabilit de mult această perioadă din iunie, așa că totul e clar. Când e vorba de o situație familiară eu înțeleg foarte bine, și eu simt lipsa familiei mele din Spania. Știu ce înseamnă să nu-ți vezi copiii un an întreg și să poți să-i vezi doar câteva zile. Tehnologia a mai comprimat distanța dintre oameni, dar gadget-urile actuale nu pot compensa mângâierea copiilor.

Citește și:

EXPLICAȚIE OFICIALĂ De ce a ratat Dinamo transferul lui Bokila

Previous VIDEO SPECTACULOS Cum se recuperează dinamoviștii: ”Nu mai pot să stau!”
Next Dinamoviștii s-au reîntâlnit cu un fost căpitan

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *