Cosmin Contra: ”Întrebați-l pe Pablo Cortacero”


-->
Cosmin Contra a vorbit înaintea partidei de vineri, cu Astra Giurgiu, de pe Național Arena. Dinamo este obligată să câștige după patru înfrângeri consecutive în campionat.

”Trebuie să urmeze un nou început, partea bună a acestui sport e că după o evoluție foarte ștearsă a echipei, cea de la Sepsi, ai posibilitatea să speli această imagine și să câștigi 3 puncte după patru meciuri. Dacă în trei dintre ele n-am meritat să pierdem, la Sepsi am meritat pentru că am avut o evoluție foarte proastă din toate punctele de vedere. Vineri au băieții posibilitatea de a spăla această rușine pe care toți dinamoviștii au simțit-o la meciul cu Sepsi și să câștigăm, să aducem liniștea în sânul echipei, să avem și noi un pic de încredere că vom ajunge acolo unde trebuie să ajungem.

Dacă ne uităm la clasament e un meci pentru evitarea retrogradării. Ăsta este adevărul și realitatea, sunt două echipe din subsolul clasamentului, și Astra cu un început foarte prost de campionat, dar cu o victorie de moral, 4-0, contra Iașiului. Ei vin cu un pic mai mult moral decât noi la acest meci, dar eu am încredere că după ce am vorbit toată săptămâna despre lucrurile care nu ar fi trebuit să se mai întâmple, băieții vor avea o evoluție bună și vom câștiga cele 3 puncte.

Pentru mine personal zilele după Sepsi au trecut foarte greu pentru că nu am găsit o explicație pentru evoluția foarte slabă de la acest meci. La meciul cu UTA, FCSB și Craiova echipa a jucat mai bine decât adversarele, chiar și așa am pierdut, la acest joc n-am mai fost echipa care domină, ci una debusolată, care după primirea golului a uitat să joace fotbal.

Eu cred că băieții ar trebui să aibă această dorință de revanșă, ei sunt conștienți de situația în care este echipa, că trebuie să facă un pas înainte, să transpunem ce lucrăm la antrenamente pe tot parcursul jocului.

Ne gândim la schimbări în echipă, sperăm să găsim formula ideală pentru a aduce victoria. Nu este ușor, cu atâția jucători noi, avem mult de muncă, avem jucători, dar nu o echipă, nu avem automatisme de joc, acest lucru se face în timp, din păcate în fotbal nu există timp și avem nevoie de rezultate. Le-am spus băieților că avem nevoie de rezultat în primul rând și nu de joc frumos.

Din păcate, nu am putut să schimbăm această negativitate în jurul echipei. Eu încerc să ajung la jucători, nu este o situația ușoară în momentul de față la Dinamo, cine mă cunoaște știe că sunt un luptător și voi lupta până la capăt ca să duc această echipă acolo unde-i este locul.

Nu știu dacă există răbdare, asta trebuie să-l întrebați pe Pablo Cortacero. Eu știu că sunt într-o meserie în care antrenorul la fiecare etapă e pasibil să-și facă bagajele și să plece. Dar din punctul meu de vedere, am făcut tot ce a depins de mine să joace bine într-un timp foarte scurt, ceea ce s-a și întâmplat.

Mesajul meu pentru suporteri este că știm că nu suntem demni să purtăm tricoul și sigla acestei echipe, le-am spus și jucătorilor. Singurul lucru pe care pot să îl spun este că voi face tot ce depinde de mine să schimb această situație și să aducem rezultate pozitive, să schimbăm fața echipei. Trebuie să avem o serie de rezultate pozitive pentru ca și fanii să înceapă să creadă în acest proiect”, a declarat Cosmin Contra.

Citește și:

Giani Kiriță știe ce se întâmplă cu spaniolii: ”Ei au arătat”

Previous Giani Kiriță știe ce se întâmplă cu spaniolii: ”Ei au arătat”
Next Pablo Cortacero a mai trăit o situație asemănătoare: ”Nu de el avem nevoie”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *