Cortacero chiar deține acțiunile lui Dinamo. Artificiul făcut de Negoiță


Incredibil, dar adevărat. Vânzarea clubului Dinamo chiar a avut loc printr-un artificiu găsit de Ionuț Negoiță și avocații săi.

Pablo Cortacero îi amăgește pe dinamoviști că aduce milioane de euro în Ștefan cel Mare, dar adevărul este că acesta nu a mai virat nici măcar un euro de pe 13 august, când a împrumutat Dinamo cu o ultimă tranșă de 50.000 de euro (550.000 de euro în total). ProSport explică mai jos metoda prin care Ionuț Negoiță i-a cedat clubul lui Pablo Cortacero.

-Apariția societății LOTUS: Înainte de venirea spaniolilor, Negoiță patrona Dinamo printr-o ”săgeată”. Societatea ”Lotus Perfect Products SRL”, cu administrator unic un anonim George Drăghia. Societatea și ”săgeata” Drăghia au fost inventați în momentul în care Ionuț Negoiță a fost obligat să îi achite lui Nicolae Badea datoria de două milioane de euro în schimbul acțiunilor luate de la ultimul în martie 2013. Având în vedere datoriile pe care Negoiță le are către Stat, dacă ar fi apărut de azi pe mâine cu două milioane de euro, ar fi putut avea probleme cu diverse controale financiare.

Ionuț Negoiță a cedat controlul clubului societății în care șef era ”săgeata” sa. Drăghia era de fapt un simplu angajat al unui coafor din cadrul hotelul RIN patronat tot de Negoiță. Această metodă a mai folosit-o și Gigi Becali la FCSB. Latifundiarul îl folosea pe nepotul său, Vasi, ca patron în acte, dar de fapt tot Becali era cel care lua toate deciziile, iar ruda sa le punea în aplicare.

-Cum a devenit Cortacero patron: În momentul în care Ionuț Negoiță și Pablo Cortacero au căzut de acord să tranzacționeze Dinamo, spaniolul a întâmpinat probleme în preluarea clubului. Legea sportului nu permite ca o structură sportivă să aibă acționariat străin. Acționarii trebuie să fie persoane fizice sau societăți din Romania. Abilii avocați ai lui Negoiță au găsit imediat soluția. Astfel, Cortacero i-a luat locul ”săgeții” George Drăghia și a preluat total controlul firmei LOTUS. Cortacero a fost făcut acționar majoritar și unic administrator al sociețății LOTUS (cea care deține Dinamo) și implicit are acum control total asupra clubului din Ștefan cel Mare. Cu alte cuvinte, spaniolul patronează Dinamo prin același artificiu prin care o făcea și Ionuț Negoiță.

Fiind vorba de un SRL, Cortacero este numit asociat unic, ceea ce este similar cu acționarul majoritar. Mai mult, acesta este și unic administrator al societății.

Actele oficiale pe PROSPORT.RO.

Citește și:

Lăsata Secului. Începe Postul Crăciunului – tradiții și obiceiuri

-->
Previous Lovitură de teatru la Dinamo. Patronul clubului e ROMÂN
Next Rromi la birourile lui Dinamo. Persoane vizate: Cortacero și Șerdean

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.