Cortacero cedează acțiunile: ”Au dat asigurări”


Dinamo atârnă de o speranță și singura care a mai rămas este Program DDB, care dacă urmează să preia acțiunile de la Lotus, firmă administrată acum de Pablo Cortacero, ar putea reuși să atragă sponsori și investitori pentru a salva clubul de la faliment.

Cortacero i-a asigurat pe fani că va ceda acțiunile dacă banii promiși nu vor ajunge în conturile clubului. Ultima zi chiar ultima din AN!

”MANANA E ULTIMUL MÂINE!

Cum a rămas cu Cortacero și cu Șerdean?

I-am pomenit pe amândoi, pentru că trebuie să știți că sunt patru mâini care strâng Dinamo de gât în momentul acesta. Mâinile lui Cortacero și mâinile lui Șerdean.

ECUAȚIA DEVINE FOARTE SIMPLĂ: Ori își dau seama că nu-și pot onora angajamentele și își retrag mâinile pentru ca Dinamo să poată respira și supraviețui, ori, în ciuda neputinței de a veni cu bani, vor continua să sufoce clubul până când nu se va mai putea face nimic.

La ultima vizită în București a existat o tentativă eșuată de AGA. Nu s-au respectat câteva reguli elementare pentru a organiza o Adunare Generala a Acționarilor.

Dar aceea întâlnire cu Pablo, cu Șerdean și cu ceilalți participanți, tot a avut loc. Cele mai importante idei cu care s-a plecat de-acolo sunt acestea:

A. Poziția spaniolă:
Mărirea capitalului social cu 5.000.000€, cota din partea acționarului majoritar urmând să intre în conturi până pe 31 decembrie 2020.
B. Poziția DDB: Dacă nu intră bani până la 31 decembrie, Pablo Cortacero să cedeze acțiunile.

Să luăm cele două poziții pe rând:

A. 5.000.000€ mărirea capitalului socioal. Această sumă reprezintă totalul, urmând ca fiecare dintre acționari să participe cu cota proporțională numărului de acțiuni.
Să nu uităm că Pablo Cortacero a anunțat la început o mărire a capitalului social de 15.000.000€, apoi a coborât la 10.000.000€, ca acum să ajungă la 5.000.000€.
MAI SUNT 24 DE ORE ȘI ANGAJAMENTUL ACESTA EXPIRĂ!
Oricum, am pierdut șirul promisiunilor și angajamentelor neonorate față de club, față de jucători și față de suporteri.
(Aici e nevoie de o precizare: Capitalul social existent este în LEI. Nu e corect să vorbim de o majorare a sa în EURO, pentru că ne vom trezi cu un capital social în două monede simultan. Ceea ce ar fi un coșmar)
După cum se vede din graficul de mai jos, suma cu care ar trebui să contribuim noi suporterii, reprezentați de Asociația Peluza Cătălin Hîldan, este de 1.003.050€.

Pentru noi nu este nicio problemă, ținând cont de faptul că avem peste 800.000€ care au fost virați către club sub formă de împrumut. Scadența pentru sumele împrumutate este în ianuarie 2021.
Pentru noi este foarte simplu să ajungem la suma ce reprezintă cota noastră, mai ales că între timp s-au mai strâns și alți bani prin ProgramDDB.

Suma de 1.500.000€ vehiculată de presă ca fiind cota DDB este greșită. De aceea este bine să aveți încredere în datele și informațiile care sunt puse la dispoziție prin Pagina PCH.

Acum să revenim la punctul B: POZIȚIA DDB

În discuțiile cu Șerdean și Cortacero, reprezentanții suporterilor au pus problema FOARTE TRANȘANT: ”DACĂ NU VENIȚI CU BANII PÂNĂ LA 31 DECEMBRIE, VĂ SOLICITĂM SĂ NE PREDAȚI ACȚIUNILE!”
Atât Dorin Șerdean, cât și Pablo Cortacero au dat asigurări că vor ceda acțiunile în cazul în care nu vor intra banii de la ei.
După ultima discuție la București, avocații DDB au pregătit un MOU, o înțelegere care trebuia semnată de ambele părți, ca angajament legat de cedarea acțiunilor în caz de neîndeplinire a promisiunilor financiare până la 31 decembrie.

A doua zi, când urma să aibă loc întâlnirea, domnii Șerdean și Cortacero nu s-au mai prezentat.
Discuțiile au continuat la distanță, iar ultimul răspuns a venit ieri (29 decembrie) din partea lui Cortacero, care a spus că banii vor intra până pe 31 decembrie și că ”manana”, adică astăzi (30 decembrie) ne va trimite codul SWIFT al transferului bancar.

Ziua bancară de astăzi s-a încheiat. Am început numărătoarea inversă pentru ULTIMUL MÂINE.
Până atunci, am trecut în viteză de 12.000 de socios și ne îndreptăm spre 13.000. Trebuie să menținem ritmul acesta de creștere și până în decembrie 2021 putem fi 24.000 de socios.
Înscrierile în Proiectul Socios se fac aici: www.programddb.ro”, scrie pe pagina de facebook Peluza Cătălin Hîldan.

Citește și:

”Tramvaiul de poveste” circulă de Anul Nou în București

Previous MM Stoica îi atrage atenția lui Maccarone dar recunoaște: ”Mă impresionează”
Next Nicolae Badea, anunț în prag de Anul Nou: "Asta se va întâmpla la Dinamo"

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *