Cortacero, aproape înlăturat. Spaniolul nu se lasă și încercă să recapete puterea


La Dinamo sunt în continuare ațele încurcate. Pablo Cortacero încearcă să preia din nou puterea în club, dar are șanse mici de reușită.

Țeparul spaniol care deține acțiunile lui Dinamo a convocat pe 21 decembrie o Adunare Generală a Acționarilor prin care speră să recapete avantajul în Consiliul de Administrație. Pe 19 noiembrie Cortacero a publicat în Monitorul Oficial convocarea Adunării Generale a Acționarilor. Legislația obligă ca informația să apară în Monitor cu 30 de zile înainte de Adunare, deci această primă condiție va fi îndeplinită având în vedere că Pablo Cortacero a stabilit ca întrunirea să fie pe 21 decembrie. Ibericul a specificat că vrea să schimbe în Consiliul de Administrație un administrator și să introducă alți doi noi membri, mărind numărul de la cinci la șapte, și astfel să preia puterea din nou în club.

Spaniolul speră ca prin AGA să îl schimbe pe Cornel Țălnar cu un spaniol și să mai aducă încă doi în plus. Astfel, Cortacero ar avea patru voturi (inclusiv al lui) contra trei voturi ale românilor aliați cu PCH. În acest moment membrii CA sunt: Constantin Eftimescu (președinte CA cu drept de semnătură), Cornel Dinu (administrator), Cornel Țălnar (administrator), Cristi Hîldan (administrator și reprezentantul suporterilor) și Pablo Cortacero (administrator). Având în vedere că românii au intrat înt-o coaliție instituită de fani, toate deciziile sunt votate patru contra un singur vot al lui Cortacero.

Planul DDB

Pentru a contracara această mișcare, ultrașii vor să facă o cerere de constatare a nulității a Adunării Acționarilor bazându-se pe faptul că în informarea din Monitorul Oficial, Cortacero nu a specificat pe cine vrea să schimbe în CA și cine sunt cei doi pe care vrea să îi introducă pe posturile de administratori, detalii celute de legislația din România. Această chichiță ar putea astfel să îi anuleze lui Cortacero mișcarea strategică gândită. Mai există un alt detaliu interesant!

Noii administratori care ar urma să fie numiți ar trebui ca în ziua de 21 decembrie să aibă deja o declarație dată în fața unui notar român prin care ar accepta mandatul de administrator la Dinamo pe o perioadă de patru ani. Trebuie programare la notar care poate dura având în vedere că notarul este român, iar oamenii lui Cortacero spanioli. Asta implică un traducător autorizat care să analizeze și să traducă toate actele, acțiune care durează. Ar presupune ca administratorii să fie deja în România sau să vină până la acel moment în țară, lucru greu de crezut având în vederea presiunea și prezența constantă a suporterilor inclusiv în camerele de hotel ale spaniolilor care stau în București.

Cum trebuie să procedeze ultrașii? Primul pas este ca suporterii să se prezinte în Adunarea Generală a Acționarilor și să li se consemneze punctul de vedere. Aceștia vor spune că PCH contestă AGA și cer constatarea nulității. Deciziile luate de Cortacero în AGA nu vor fi anulate imediat, dar se va merge în instanță pentru a contesta legalitatea hotărârilor luate de acționarul majoritar (Cortacero).

În acest moment Pablo Cortacero deține un procent de 73% din acțiunile lui Dinamo, iar fanii au încercat să dea de Cortacero pentru a-l convinge să le cedeze pachetul de acțiuni. Acesta nu a dat însă curs dorinței ultrașilor. Pentru a fi siguri că Pablo nu va încerca să vândă clubul cine știe cui, fanii au pus la cale un plan pentru a-i bloca acțiunile. Cum? Peluza Cătălin Hîldan, prin programul ”DDB” are mai multe contracte de împrumut semnate cu clubul. Suporterii au de gând să declare scadente contractele și să meargă pe un litigiu în instanță. Cel mai probabil se va pune sechestru pe acțiuni, iar acestea vor fi blocate până când clubul Dinamo va achita împrumuturile suporterilor care se ridică undeva la 570.000 de euro. Ar fi o mișcare similară cu cea făcută de Nicolae Badea care i-a blocat lui Ionuț Negoiță acțiunile pentru celebra datorie de două milioane de euro. Obligația financiară data din martie 2013, iar Negoiță a achitat-o în ultima zi scadentă pentru a nu se scoate la licitație pachetul său de acțiuni, scrie PROSPORT.RO.

Citește și:

Viața de familie armonioasă în concepția Sfântului Paisie Aghioritul

Previous I-a depășit pe toți. Jucătorul dat afară de Contra, eficient în Liga 1
Next Pablo Cortacero a mai primit o lovitură

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *