Cornel Dinu și-a vândut acțiunile


Cornel Dinu, simbolul lui Dinamo, a vândut acțiunile pe care le avea în clubul pe care l-a servit toată viața. „Mister” deținea un pachet simbolic de acțiuni, reprezentând 0,0313% din SC Dinamo 1948 SA. Fostul jucător, antrenor, președinte și administrator delegat al clubului de pe Șoseaua Ștefan cel Mare a transferat acțiunile către suporterii din gruparea „Dinamo-Socios”.

Este un moment neobișnuit pentru Dinamo. Cornel Dinu, legenda clubului, nu mai ocupă nicio funcție în cadrul echipei pe care a slujit-o ca jucător, antrenor, oficial și în calitate de acționar al societății SC Dinamo 1948 SA, timp de jumătate de secol.

Încă din 2005, anul înființării SC Dinamo 1948 SA, Cornel Dinu a devenit acționar, alături de Nicolae Badea (președinte al Consiliului de Administrație), Cristi Borcea, Gheorghe Nețoiu, Vasile Turcu, Florian Bușcă (Walter), Bagher Karimzadeh, Vladimir Cohn, Victor Becali (Ioan Becali urmând să fie numit președinte executiv) și, ulterior, Dragoș Săvulescu. Aceasta a fost echipa care a pornit într-o nouă etapă pentru Dinamo, printr-o conferință de presă spectaculoasă organizată la hotelul Howard Johnson din București.

Ca un gest simbolic și ca o recunoaștere a contribuției sale în cadrul clubului alb-roșu, Cornel Dinu, care făcea parte din strategia echipei și avea o voce importantă, a primit un număr de 128 de acțiuni.

În prezent, „Mister” a decis să întrerupă legătura cu clubul pe care l-a slujit o viață întreagă și să se concentreze doar pe amintiri atunci când vine vorba de Dinamo. Dezamăgit de evenimentele recente din club, schimbările frecvente de acționariat și faptul că este tot mai puțin solicitat chiar și pentru sfaturi simple, legenda „câinilor” a decis să cedeze cele 128 de acțiuni pe care le deține unui grup de suporteri dinamoviști. Acest grup poartă numele de „Dinamo-Socios” și include mulți foști membri ai grupului DDB, fani înfocați ai echipei, printre care se numără și fostul ministru Andrei Gerea. În ultimul timp, „Dinamo-Socios” s-a implicat în mai multe proiecte de sprijinire a Centrului de Copii și Juniori.

Potrivit informațiilor ProSport, părțile discută despre această tranzacție de ceva timp și au ajuns acum la un acord. Astfel, în acționariatul lui Dinamo, alături de Asociația Peluza Cătălin Hîldan, care deține un pachet de 12,06%, se va adăuga și Dinamo-Socios cu o cotă simbolică de 0,0313%.

Citește și:

Dinamo, victorie înaintea sezonului! Două transferuri au punctat

Previous Prima reacție oficială după o nouă amânare
Next Mobilizare fantastică a suporterilor

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *