Cornel Dinu, avancronică în cinci idei înaintea FCSB-Dinamo


Cornel Dinu a făcut pentru Gazeta Sporturilor o avancronică în cinci idei mari despre derby de România, care se va disputa sâmbătă, de la 20:30, pe Arena Națională.

1. „Ce derby, domnilor? A rămas doar tradiția, plus violențele verbale ce compromit istoria. Respectul a existat până prin ’82-’83, exista și luptă, dar erau oameni de calitate, conducători adevărați, ceea ce nu se mai poate spune acum când vorbim de comuna primitivă a comportamentului uman. Încercări de homo sapiens”

2. „Se-ntâlnesc „epigonii” fotbalului de altădată, confruntare între „Trozbal Fecesebecaliuța” și „Dinamoul”. Și, poate, o boare de concurență”

3. „Cine poate decide partida? Întâmplarea! Ca lot, ca evoluție, FCSB e superioară lui Dinamo. Dar în fotbal lucrurile acestea se pot diminua, pot fi eliminate. Pronostic? În proporție foarte mare, victoria e mult mai apropiată de FCSB decât de Dinamo. Dar nu întotdeauna cel mai bun câștigă, iar aceasta este frumusețea sportului rege”

4. „Sunt pretențios, dar îl apreciez pe Nistor și e cam singurul fotbalist, dar am încredere în niște tineri care pot crește, Sorescu, suspendat, Popa, Moldoveanu, Neicuțescu, Ciobi, Corbu. Nu e târziu să se lucreze cu ei, dar văd că la Dinamo e un fel de pontaj, ca prezență la antrenament, nu valoric”

5. „Duelul antrenorilor mi se pare echilibrat. FCSB, de când a venit Vintilă, are o simplitate liniștită, care se vede în joc. Uhrin are experiență superioară, dar dacă n-ai jucători, nu poți face orchestra să cânte frumos”.

Citește și:

GALERIE FOTO De la campioni la viitori învingători în Derby de România

-->
Previous Trei jucători indisponibili pentru Dusan Uhrin în Derby de România
Next Cea mai frumoasă declarație a unui jucător înainte de derby: ”Niciodată”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *