Cornel Dinu a analizat prestația Naționalei


-->
Cornel Dinu a făcut praf, în exclusivitate la FANATIK, pe selecționerul Edi Iordănescu și pe fotbaliștii echipei naționale, de la apărare la atac, după jocul penibil și înfrângerea cu 0-2 a României în Muntenegru.

„Au jucat niște jnepeni cu niște brazi… iedzii cu berbecii… nisipul cu stâncile… Apărarea a fost catastrofală, în schimb atacutl a fost inexistent… Apărarea a fost groaznică, mijlocul n-a existat și atacul a jucat pentru ei…”

„Doamne, ce harababură… Păi noi am avut noroc, dom’ne! Accidentarea lui Cristea a însemnat mare noroc pentru noi. Pentru că Cristea n-are ce să caute acolo, la mijloc. Crețu, care l-a înlocuit, mai e mijlocaș cât de cât”

„Accidentarea lui Cristea ne-a favorizat, că era deranjul și mai mare cu invenția asta. Noroc că într-o primă fază s-a lovit de un brad și apoi s-a lovit de un fir de iarbă. Și a trebuit să iasă, ne-a scăpat de o rușine și mai mare”

„Este inadmisibil ca oameni pentru care s-a cântat imnul de nenumărate ori și mai știu cu ce se mănâncă fotbalul să tot spună de atâta amar de timp amar că acest dezastruos Chiricheș nu mai poate fi apărător nici la fotbalul pe computer și în niciun caz căpitanul echipei naționale și, totuși, să se continue cu încăpățânare pe această aberație”

Nemulțumit de nefolosirea lui Tavi Popescu

„Este inadmisibil ca, incredibil, dar trist de adevărat, cel mai în formă jucător din România, Octavian Popescu, să nu primească niciun minut în Muntenegru, să nu joace niciun moment când înțelegeau până și Burleanu, chiar și Stoichiță că ne ducem în cap…”

„Este inadmisibil să intre ca soluție salvatoare Mitriță, cu speranța să se strecoare printre picioarele adversarilor pentru că nu le trecea de mijloc, parcă nu se dovedise până în acel moment că muntenegrenii ăia, oameni de la munte, sunt, repet, ca brazii pe lângă jepii noștri…”

„Ca populație izvorâtoare de fotbaliști, spre comparație, se poate spune că am jucat cu Țara Almașului și a Făgărașului. Provincia asta a Serbiei. Crna Gora, munte negru, a fost chiar un munte negru, imposibil de urcat pentru iedzii jnepeni ai selecționerului Iedi, parcă pus pe o linie care pe mine mă face să-mi trag palme ca predecesor al acestui fotbal din care nu mai simt că fac parte”

„Ca să nu joci cu Octavian Popescu e la început, care, repet, este cel mai în formă jucător român, și să apelezi la tot felul de combinații ratate din start, Mihăilă nu joacă de atâta timp, Ivan nu știe decât să cadă ca scândura și să mijească ochii din iarbă dacă l-a păcălit pe arbitru, Tănase, un zero absolut, bun numai când joacă împotriva prietenilor din campionatul intern, Răzvan Marin și el după un sezon ratat în retrogradare…”

„Un dezastru”

„De apărare nu mai vorbesc, a vorbit «căpitanul» Chiricheș de nenumărate ori, doar două fructificate de oamenii de la munte… Singurul din toată adunătura rușinos numită «națională» care a amintit într-o oarecare măsură că este fotbalist a fost Rațiu. Restul, nici măcar un rest, un dezastru”

„Și tu, în calitate de jnepen fotbalistic, să te iei la bătaie parte-n parte cu brazii ăia de pe muntele negru și să nu câștigi niciun duel unu la unu, nici un «cap» peste «vârfurile» lor denotă lipsă de profesionalism. Să nu pregătești ceea ce jucătorul român are ca calitate… fără nicio virgulă, cacofonie intenționată… o mobilitate și o tehnicitate în regim de viteză superioare care puteau schimba fața jocului dacă erau pregătite corespunzător”

„Pentru că din punct de vedere fizic, practic, jnepenii noștri au încercat ceea ce a fost realmente sinucidere, să se ia la luptă cu acei brazi. Păi când vezi că o stâncă e înaltă nu te cațări pe ea, o ocolești, ca să nu te pui în pericol. Ori ei chiar asta au făcut, au încercat să se cațere în brazi, pe stânci și n-au câștigat un duel, o minge unu la unu”

„Gândiți-vă că s-a distrat cu noi o echipă care este cu 22 de locuri în urma noastră în clasamentul FIFA, pe locul 70, noi pe 48, și care n-a jucat cu toate valorile lor”

„Există și o observație obiectivă într-o oarecare apărare a selecționerului și anume că de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere. Dar mă așteptam la o altă tactică a lui..”

„Repet a nu știu câta oară, nu te iei la trântă cu ăia mai mari și mai tari, tu jnepen, ei brazi, încerci să-i dobori cu armele tale. Să fi șmecher, să treci de ei cu viteza, cu tehnica, pase, pase, pase dintr-una, nu alerga tu pe căldura aia, aleargă mingea, ține mingea, să alerge ei după minge”

Singura alinare a lui Dinu

„Singura mea alinare, dacă pot spune așa, a fost să văd că naționala Muntenegrului este antrenată, și antrenată bine, bine gândit jocul în funcție de calitățile jucătorilor, de un Radulovici. Numele bunicilor materni și ai mamei mele înainte de căsătorie. Bunicul a venit în România cu chimirul plin de bani, cu două pistoale și două cuțite și s-a căsătorit cu bunica mea la Târgoviște. Așa că nu este exclus ca Miodrag Radulovici să se tragă din aceeași familie din care mă trag și ei după mamă. Mândră consolare palidă…”

„În concluzie dramatică, singurul din toată delegația, de la iluștrii conducător firifici, adică de la FRF, la ilustra bancă nu foarte tehnică, trecând prin iarbă pe la iluștrii prieteni de fotbaliști, care a reprezentat la nivel internațional superior România la Podgorica a fost Miodrag Belodedici”

Citește și

Previous Nume surpriză pe lista lui Dinamo
Next Vine Viorel Moldovan la Dinamo?!

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *