Contra: ”Sper să fiu inspirat”


Antrenorul lui Dinamo, Cosmin Contra, a vorbit în această seară despre meciul pe care echipa sa îl va disputa la Bilbao, cu Athletic, mâine, de la 21:45, în direct pe TVR 1. El spune că în mare a decis pe cine va trimite pe teren și dezvăluie că el știe sigur cum vor juca bascii.

-Cum credeți că va fi meciul cu Athletic?

Un meci important pentru noi, după un tur în care Bilbao are avantajul scorului, bineînțeles că jucând acasă la Bilbao va fi mai greu, suntem conștienți de acest lucru, venim cu foarte mare încredere, vom încerca să luptăm până în ultimul minut și să producem surpriza. Sper ca jucătorii să nu intre timorați la începutul jocului, să încercăm să repetăm a doua repriză de la București, dacă vom reuși eu cred că avem șansele noastre de calificare. Sper să fiu inspirat, să aleg tactica cea mai bună, să fiu inspirat și în schimbări, să am planul B pus la punct foarte bine și să iasă ca în tur.

-Ai mai fost aici când erai antrenor la Getafe. Ce trebuie să faci ca să nu se repete rezultatul de atunci?

Sper să nu se repete rezultatul pe care l-am avut cu Getafe, este clar că mâine trebuie să facem un meci fără greșeli, să fim din punct de vedere tactic, fizic, la înălțime, știu că Bilbao pe teren propriu începe meciurile în forță, încearcă să marcheze foarte repede, sunt jucători care de la mijloc în sus poate să facă diferența, trebuie să fim pregătiți ca la începutul jocului să încercăm să menținem jucătorii lor cât mai departe de poarta noastră și să le punem probleme.

-E un meci special pentru tine? Mai ales că ai familia și mulți prieteni aici…

Asta este un meci special pentru că este în Europa League, cu o echipă din Spania pe care o cunosc foarte bine. Pentru mine e un meci de calificare doar și îl tratez ca atare.

-V-ați motivat jucătorii într-un mod special înaintea acestui meci?

Mâine o să pregătim ceva, înainte de meci. Am încercat în aceste zile să iau tensiunea de pe umerii lor, e prima dată pentru mulți dintre ei când joacă pe un asemenea teren, n-au experiență în competițiile europene. Ei trebuie să fie cât mai destinși și sper să reușesc ca ei să nu aibă emoții.

-Ce le lipsește jucătorilor români ca să lupte până în minutul 90?

Echipei mele de când sunt eu antrenor nu îi lipsește această mentalitate de a câștiga meciurile, n-am putut să le reproșez la niciun meci asta. Eu lucrez cu ei zi de zi pentru a nu se da învinși indiferent de rezultat, indiferent de ceea ce se întâmplă pe teren.

-De ce jucătorii dumneavoastră au arătat teamă în prima parte a meciului de la București?

Eu mă așteptam ca ei să aibă această teamă și acest respect pentru că sunt jucători care debutează în această competiție cu o echipă atât de mare din Spania, cu atâta istorie în spate, și era normal să se întâmple asta. Dar cel mai bun lucru care s-a întâmplat a fost golul primit. Apoi am văzut că au dat presiunea la o parte și au jucat la cel mai înalt nivel. Ei sunt favoriți și mâine dar am venit cu speranța de a fi demni, de a încerca să speculăm orice ocazie de gol și să ne putem califica.

-Veți ieși din prima la atac? La 0-0 Athletic se califică…

Sunt foarte sigur că ei nu vor specula acest 0-0. Noi dacă vom fi lăsați să jucăm fotbal vom încerca să marcăm și să preluăm inițiativa. Eu mă aștept ca ei să vrea să marcheze gol sau goluri, va ieși să atace cum o face de fiecare dată pe San Mames. Eu mi-am făcut o idee despre cum va juca și trebuie să fim foarte atenți în primele 15-30 de minute.

-Vor exista surprize în primul 11 de mâine?

Depinde cum dorm în noaptea asta. Surprize nu știu dacă vor fi. Am 98% echipa hotărâtă.

-De cine vă este cea mai mare frică din echipa lui Bilbao?

Mie personal nu mi-a fost frică de niciun adversar, de niciun rival, e un joc de fotbal, valoarea jucătorilor se poate compensa prin dăruire și prin a alerga mai mult decât ei. E o echipă redutabilă la fazele fixe și sunt multe lucruri care mă preocupă dar le vom arăta jucătorilor și vom încerca să le anihilăm pe toate. Suntem pregătiți și dacă joacă și dacă nu joacă Inaki Williams.

Citește și:

Romera: ”Ne vom folosi de armele noastre”

-->
Previous Romera: ”Ne vom folosi de armele noastre”
Next VIDEO&FOTO Dinamoviștii s-au antrenat pe ”Catedrală”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *