--> -->

Constantin Eftimescu oferă ultimele informații de la echipă


-->
Constantin Eftimescu, directorul general interimar al lui Dinamo care va părăsi clubul. mâine, 12 august, vorbește într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor despre problemele economice de la club.

– Ce le-ați transmite fotbaliștilor de acum?
– Le-aș spune să încerce să facă tot posibilul pentru ca Dinamo să fie cât mai sus. Acest club, Dinamo București, chiar și acum, după doi ani de luptă la retrogradare, este un brand renumit. Nu doar în Capitală, ci și în țară, chiar și în afara României.

– Va avea Dinamo probleme la retrogradare?
– Doamne ferește!

– V-a fost teamă în ultimii doi ani?
– Frică mare de tot! Dar odată ce am intrat în hora asta, a ultimelor opt luni, după propunerea DDB, am dansat și am cântat. Eu le-am zis că nu sunt persoana potrivită, l-am indicat pe Procuroru’, pe Cornel Dinu, dar n-au vrut.

Le-am spus de la început: <Să știți că eu stau doar perioada asta, să ieșim la suprafață, apoi nu mai pot sta, am probleme acasă și trebuie să fiu acolo>. Toate au un final. Eu voi veni la Dinamo, la meciuri, dacă sănătatea îmi va permite. Iar oricui mă va apela îi voi răspunde.

– Au fost cele mai grele luni din viață?

– Da, cele mai grele, de dimineața până seara am tot gândit cum să fac să iasă bine. Și întotdeauna au apărut nemulțumiri și nemulțumiți, dar bine că Dinamo supraviețuiește.

– Unde va fi Dinamo peste 5 ani?
– Dacă se vor găsi oameni potenți financiari, cu un stadion nou, Dinamo va fi în primele trei clasate. Adică acolo unde este locul lui Dinamo. Nu vedeți că totul se rezumă la bani? Fără ei, nu mai poți face mare lucru. Liga 1 e dominată de CFR Cluj, FCSB și Craiova, cluburile cu bani. La performanță ajungi cu bani, cu un cuvânt respectat, cu oameni care se pricep la fenomen.

– Au profitat diverși „dinamoviști până la moarte” de acest club?

– Termenul de „dinamovist până la moarte” e mai de curând. La nivel de cuvinte, da. Și o parte dintre foștii mei colegi sau alți foști fotbaliști dau numai sfaturi. Eu am încercat să aduc pe lângă mine foști fotbaliști, dar unul efectiv de birou nu am reușit.

– De ce sunt unii numai lapte și miere cât sunt la Dinamo, în funcții oficiale, apoi atacă gruparea?

– Caractere! Unora le place să dea declarații, să apară pe sticlă, au impresia că sunt importanți și ceea ce au făcut ei nu mai face nimeni. Și doar ceea ce au făcut ei este perfect. Și spuneți-mi care au contracte pe la alte cluburi. Eu știu că bat pe la uși.

– De ce a ajuns Dinamo, de la una dintre forțele României, la ipostaza de a lupta numai pentru supraviețuire?
– S-au perindat după perioada Badea – Borcea mai mulți președinți care, din punctul meu de vedere, au venit din interes și nu s-au priceput.

Au fost domnul Anghelache, cel de la Timișoara, Stanciu, domnul Dinu Gheorghe și domnul Alexandru David. Dintre aceștia, singurul care o știa pe Dinamo era Anghelache. Restul nu au știut de Dinamo decât din presă sau amiciții cu unul, cu altul din lumea clubului. Nu cred că au lucrat pentru Dinamo, ci doar pentru dânșii. Iar din an în an s-a mers mai rău.

– Dacă nu ar fi clubul în insolvență, pe cine ați vedea cel mai potrivit președinte, numărul 1 executiv?
– Pe Bogdan Bălănescu. E unul dintre cei mai buni manageri de club. Face tot. Este un fanatic dinamovist, oriunde ar activa, dar au greșit cei din DDB, recunosc și cei de acolo, așa cum au greșit și cu domnul Badea, și cu domnul Borcea. Ca atare, am înțeles că cei de la DDB mai trec și acum pe la domnul Badea și-i solicită sfaturile. Nu e rău când recunoști că ai greșit!

Citește și:

Un rival îl laudă pe Sorescu : „5 milioane”

– Iuliu Mureșan vi se pare potrivit pentru timpul prezent?
– Cel mai potrivit. Nu poate spune nimeni că nu e un președinte bun, a avut rezultate la CFR Cluj. Acum nu mai e la modă să fii născut la Dinamo. Vorbim de profesioniști. Dânsul a mai trecut printr-o insolvență, știe cum stă treaba, e un avantaj, al lui, al nostru, parteneriatul cu domnul Zăvăleanu, administratorul judiciar.

– Cine este cel mai bun antrenor pentru Dinamo?

– Hmm, greu de zis. Eu nu-l eliminam pe Mircea Rednic în 2019, a fost o mare eroare. Rednic băga mâna în buzunar, era și finanțator. Cel mai bun antrenor. Și el, și Andone, și Mulțescu. Bine, eu sunt și subiectiv, îmi plac dinamoviștii.

Gigi Mulțescu a fost dus cu vorba de cei de la Dinamo, e o chestie supărătoare. Dar și-a asumat, și el, și alții. Dintotdeauna, cel mai bine la Dinamo au dus-o mercenarii, care și-au luat banii, apoi și-au arătat și răutatea, au vorbit urât
– Constantin Eftimescu

Citește și:

Laude și recompense pentru pompierii români din Grecia

-->
Previous Șeful de la Dinamo recunoaște cine a negociat contractele cu jucătorii
Next VEȘTI MARI DESPRE CONSTRUCȚIA STADIONULUI

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.