Comunicat dur al lui Dinamo


Dinamo și-a aflat pedeapsa în urma incidentelor de la meciul cu UTA. Patru meciuri va juca clubul fără spectatori, o măsură aspră, iar reacțiile nu au întârziat să apară. Prin intermediul paginii de Facebook, Andrei Nicolescu a emis un comunicat.

COMUNICAT

Dinamo 1948 București, 27 martie 2024, ora 19:48
Prin administrator special Andrei Nicolescu

Hotărârea de astăzi a Comisiei de Disciplină a Federației Române de Fotbal (FRF) reprezintă o palmă dată fotbalului și dărâmă eforturile făcute în ultimii ani de FRF, LPF, deținători de drepturi, cluburi, sponsori, de a readuce publicul pe stadioanele noi construite de CNI, de a crește media de spectatori în fiecare sezon, de a spera că suntem, și cu fotbalul, în Uniunea Europeană.

Susținem necondiționat descurajarea oricăror forme de violență pe stadioane și considerăm că prevederile legale și regulamentare trebuie aplicate, direct și proporțional, celor responsabili de comiterea faptelor antisociale. Cu alte cuvinte, toleranță zero!

Nu este un limbaj împrumutat din campaniile electorale, este dovada că am avut întotdeauna o conduită corectă și responsabilă, în deplin acord cu legislația și normele de civilizație.

Dinamo nu are în spate doar istorie și performanță, Dinamo de astăzi trăiește pentru suporteri.

Ne vom căuta dreptatea prin comisii, prin avocați și vom contesta această decizie luată după regulamente rămase de mulți ani în vigoare.

Patru etape cu „porțile închise” înseamnă final de sezon, pentru suporterii noștri, la meciurile disputate pe teren propriu, pe Arcul de Triumf sau pe Arena Națională.

Nu este normal, nu este o luptă corectă pentru toate cele 10 echipe de play-out! Interesul legitim al competiției este ca fiecare club să-și poată apăra șansele pe teren, beneficiind de susținerea propriilor fani.

Faptele antisociale, văzute de o țară întreagă, nu pot rămâne fără consecințele legale firești.

Jandarmii au partea lor de vină, clubul și stewarzii, la fel.

Pe lângă sancțiunile individuale dictate împotriva celor direct responsabili, acceptăm suspendarea unor sectoare de tribună, însă nu putem fi de acord cu o interdicție generală, aplicată global fanilor care au respectat normele de comportament în arenele sportive. Ei nu au nicio vină!

Urmează opt etape, opt finale în care se poate decide destinul echipei pe termen mediu și lung.

Ar fi, însă, injust, ca fanii noștri, celebri în toată lumea pentru pasiune și creativitate, să nu își poată încuraja echipa favorită.

Dinamo va lupta cu toate forțele, transparent și regulamentar, pentru dreptul suporterilor noștri de a fi alături de echipă, în tribune, meci de meci.

Citește și:

Il Luce, șocat de ceea ce i s-a întâmplat lui Dinamo: „Eu am fost acolo și nu mi s-a părut”

 

Previous Când ar putea începe demolarea stadionului
Next Informații noi oferte de Andrei Nicolescu

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *