Clasament îngrijorător pentru Dinamo


-->
Dinamo nu stă bine într-un clasament fotbalistic efectuat pe baza timpului de joc. „Câinii” sunt ultimii în Liga 1 într-un clasament al timpului efectiv de joc.

Timpul efectiv de joc variază în Europa între 53,73 minute pe meci (în campionatul suedez) și 45,18 minute (în prima ligă din Cehia). Conform indicilor INSTAT, fotbalul din Nordul și Vestul Europei înregistrează valori mai mari față de restul continentului. Football Observatory scrie că acest lucru se datorează stilului de joc mai deschis și unei mai bune discipline a jucătorilor.

În România, Astra e lider. În meciurile giurgiuvenilor se joacă cel mai mult fotbal, judecând cantitativ, după timpul efectiv de joc. În acest sezon, mingea a fost în joc în 57,4% din cele 90 de minute, adică aproximativ 52 de minute pe meci. Dintre echipele din playoff-ul Ligii 1, ultimele 3 clasate (Astra, Politehnica Iași, Gaz Metan) sunt în prima parte a topului timpului efectiv de joc. Primele trei clasate (CFR Cluj, FCSB și Craiova) sunt în partea inferioară a tabelului de mai jos.

Dinamo e pe ultima poziție, cu un timp efectiv de joc de numai 49.7% (puțin sub 45 de minute).

Citește și:

OFICIAL Bilanț coronavirus 26 martie – am depăsit 1000 de cazuri de COVID-19

Previous Un dinamovist ar juca la Rapid: ”De ce nu?”
Next Un fotbalist din lotul lui Dinamo povestește cum a ajuns la Rapid deși toți din familie erau dinamoviști

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *