Cine este George Găman, persona non grata în Ștefan cel Mare


Arbitrul George Găman este recunoscut pentru greșelile lui împotriva lui Dinamo dar penalty-ul de aseară acordat CFR-ului fără să aștepte decizia tușierului a pus capac. Oficialii clubului din Ștefan cel Mare vor depune la CCA o cerere prin care ei doresc ca acest central să nu mai fie niciodată delegat la un meci al roș-albilor.

Poate mulți vă întrebați cine este George Găman.

El este chiar fratele lui Valerică Găman, fundașul central care joacă în prezent la Karabukspor, și este născut chiar în satul lui ”Nea Mărin”, Băilești.

Chiar el povestește într-un interviu pentru Prosport din 2012 cum a ajuns să se apuce de arbitraj:

”Fii atent cum a fost! Noi am venit de la Băilești la Craiova, să facem fotbal. Și tati s-a hotărât, până la urmă, să luăm apartament aici. . Tati lucra la «Circulaţie» şi, pe atunci, preşedintele arbitrilor era Nicu Neagoe. Şi ca să vezi cum e viaţa asta…într-o zi a făcut Neagoe accident cu maşina şi tati s-a dus să se ocupe de treaba asta. Nici nu se pomenea să primească băieţi la vârsta aia. M-am dus la o şedinţă de a lor, mi-a plăcut şi am fost asistent până pe la 16 ani, dar parcă nu-mi era mie locul acolo, la tuşă. Înţelegi?”, spunea el.

Tot el povestește de unde pasiunea pentru arbitraj.

„Când eram la Băileşti, tati avea fluiere de la Poliţie. Le luam şi mă jucam cu ele prin faţa blocului. Îmi plăcea sunetul lor. Coloram cartonaşe… e ceva care, parcă, a venit de când m-am născut. Chiar pun arbitrajul pe primul loc! Băi, ăsta e hobby-ul meu! Şi dimineaţa la 3 dacă mă trezeşti şi mă pui să arbitrez…uite, aici, pe câmpul ăsta mă duc şi arbitrez. Asta îmi place mie.”

Înainte să se apuce de arbitraj el a jucat și fotbal, la fel ca frații săi.

„Jucam la Minerul Lupeni în Liga a II-a şi în momentul acela am dat examenul de promovare în «C» la arbitraj. Ţi-am zis, am ales cu sufletul. Câştigam mai mult din fotbal, îţi dai seama, dar asta a fost chemarea mea. N-am regretat niciodată alegerea făcută. Indiferent dacă pierd sau nu în meseria asta, n-o să-mi pară rău că am ales fluierul”.

”Poate să mi se dea şi Barcelona – Real Madrid, că nu am nicio emoţie. Ar fi cadoul cadourilor pentru mine”
George Găman, arbitru, 20 iulie 2012

Citește și:

EXCLUSIV Probleme mari pentru Dinamo. Două luni se antrenează prin vecini

-->
Previous Cristi Bobar face parte de astăzi din conducerea CFR-ului
Next BOMBĂ Contra ar putea prelua naționala României!

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *