Cine este de fapt Ronaldo Deaconu. Lucruri neștiute despre fotbalistul dorit de Miriuță


Ronaldo Deaconu este genul de tânăr atipic. Are doar 20 de ani dar luptă să ajungă cineva chiar dacă părinții săi au bani și ar fi putut să ducă o viață îmbelșugată și fără fotbal. El se antrenează mereu suplimentar și ca ”arme” are șutul de la distanță, loviturile libere și driblingul.

El început fotbalul în Ghencea, la grupa antrenorului Dumitru Uzunea. La 11 ani a fost remarcat de Hagi la Cupa Danone şi aşa a ajuns la Viitorul, unde a jucat doi ani.

Apoi s-a „şcolit” în fotbalul olandez, la juniorii lui Feyenoord şi la Twente, după care a jucat câteva luni în Anglia, la Stoke şi la Watford. Nu bea, nu fumează, nu e cluber. Vineri seară, la nici o oră după meciul cu Juventus, de la Ploieşti, unde a marcat un gol superb, era deja la Bucureşti, pentru recuperare, masaj şi criosaună.

Gazeta Sporturilor, într-un material semnat de Marius Mărgărit, i-a făcut radiografia în luna noiembrie:

Muncește supliementar:

„Mi-a zis că dacă vreau să ajung jucător de fotbal, să fac doar ce e în program, la club, dar dacă vreau să fiu fotbalist, să muncesc suplimentar. Iar eu vreau să ajung fotbalist!

Pe la 12 ani am început să amenajez un minicircuit de forţă chiar acasă. Când veneam în vacanţe, din Olanda, lucram suplimentar. Am acolo o bară de tracţiuni, un sac de box, scăriţe, jaloane. M-am obişnuit de mic să fac pregătire individuală, iar acum mi-a intrat în sânge”.

Încă foloseşte acel circuit, dar acum face ca totul să fie mai greu, purtând şi o mască specială de oxigen, pentru a simula antrenamentele la altitudine, ca să-şi îmbunătăţească rezistenţa la oboseală.

De câţiva ani, „Rony”, cum îi spun apropiaţii, pregăteşte sezonul extrem de atent.

„Chiar dacă sunt în vacanţă, cu două săptămâni înainte de reunire, încep să mă antrenez. O săptămână alerg, apoi plec într-un mini-cantonament, unde iau cu mine foşti colegi, un fundaş, un portar, pentru pregătire specifică.

Cred că asta mi-a rămas din Olanda. Acolo nimeni nu-ţi spunea ce nu ai voie să faci. Erai liber. Dar, dacă pierdeai nopţile, dacă nu mai dădeai randament, te autoexcludeai din echipă. Iar să revii era extrem de greu”.

Ce face în timpul liber:

„Am câteva ore, între 19 şi 23, când pot să fac ce vreau. Merg la un film, joc tenis de masă, tenis de câmp, baschet, stau pe net, mai ies la masă cu prietenii. Nu merg în club, nici nu-mi place. Şi, obligatoriu, la ora 23 sunt acasă, în pat, pentru odihnă.

Ştiu, sună ciudat, dar aşa vreau să îmi construiesc o carieră în fotbal. Ştiu că mulţi jucători talentaţi se pierd pe drum, iar eu nu vreau să mi se întâmple asta. Nu pot să-mi permit să pierd nopţile, n-aş mai fi bun de nimic câteva zile”.

Care e visul lui?

„Să ajung la o echipă mare din România şi apoi să reuşesc să mă transfer în străinătate. Real Madrid e visul meu!”.

„Îmi place să joc în faţă, să creez, să marchez. În Olanda eram folosit ca număr 8, în Anglia ca număr 10, dar în România am jucat mai mult mijlocaş defensiv. E şi în asta un lucru bun, devin polivalent” Ronaldo Deaconu

Citește și:

Tare și răspicat: ”Indiferent de ce va fi, eu voi juca la Dinamo!”

-->
Previous PLEACĂ ALT FOTBALIST? ”Am ajuns la un acord cu jucătorul”
Next OFICIAL Ce se va întâmpla dacă Dinamo nu se va califica în play-off

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *