Cine e misteriosul belgian pe care vrea să-l aducă Mircea Rednic la Dinamo


Mircea Rednic a declarat în ultima vreme în diverse ocazii că are pe cineva în Belgia, un amic, care ar putea fi interesat de achiziționarea clubului din Ștefan cel Mare. Sau să vină alături de el să investească la Dinamo. Respectivul este un om apropiat de antrenorul roș-albilor, care a fost și patron la Standard Liege și este extrem de bogat.

Roland Duchatelet este milionarul belgian cu care Mircea Rednic vrea să cumpere Dinamo, au anunțat cei de la Fanatik. Omul de afaceri de 72 de ani l-a pus antrenor pe român atunci când era finanțatorul lui Standard. Are o avere cifrată la peste 500 de milioane de euro, cu afaceri în micro-electronice. În 2011, a cumpărat Standard pentru 41 de milioane de euro. În acelaşi an, el a achiziţionat şi un club important din Ungaria, Ujpest, promiţând revigorarea acestuia. În 2013, belgianul pune mâna pe 95% dintre acţiunile echipei Carl Zeis Jenna, din a patra ligă germană, deşi conform legii nu poate deţine decât 49%. În 2014, imperiul fotbalistic al investitorului se lărgeşte cu alte două echipe: Charlton din Anglia şi Alcorcon din Spania.

Din păcate, afacerile în acest domeniu nu au fost la fel de profitabile precum celelalte ale sale. În 2015 este nevoit să vândă Standard. În 2016, cumpără Saint-Truiden, o formaţie din liga secundă belgiană, pe care o cedează un an mai târziu. Nici în Anglia lucrurile nu merg de minune. Fanii s-au răsculat fiindcă milionarul a sistat cumpărarea de apă plată îmbuteliată pentru juniorii lui Charlton. „Eu beau apă de la robinet de când mă ştiu. Faptul că şi ei vor bea nu le va influenţa în niciun fel randamentul pe teren. Se cheltuie prea mulţi bani iraţional. Fotbalul este domeniul în care trebuie să intri dacă vrei să pierzi bani”, declara Roland Duchatelet în apărarea hotărârii salela acel moment.

Citește și:

INTERVIU PREMIUM Montini: ”Suporterii mi-au confirmat că fac alegerea potrivită”

-->
Previous EXCLUSIV Un jucător IMPORTANT rămâne. Rednic: ”Știm că are contract mare”
Next EXCLUSIV Decarul lui Dinamo Moscova: ”Am auzit de echipa voastră, știu de istoria clubului”. Cine l-a informat

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *