Cine e cel mai nou acționar al lui Dinamo


-->

Dinamo are un nou acționar. RNV Sport SRL, o firmă care două săptămâni de la înregistrare, este ultimul acționar cooptat în Red&White. RNV, care are drept unic acționar societatea Renovatio Trading SRL și drept persoană împuternicită o femeie, a preluat 21% din acționariatul „RWM” în schimbul sumei de două milioane de euro, scrie prosport.ro.

Cum arată acționariatul Red&White 2022 Management după cooptarea RNV Sport SRL:

Eugen Gheorghe Voicu – 40,25%

Andrei Cristian Nicolescu – 26,92%

Dan Junior Gătăianțu – 2,83%

Team Sport Management SRL (Bogdan Pavel) – 8,33%

RNV Sport SRL – 21,67%

Dar să revenim RNV Sport SRL pentru a afla cine sunt noii acționari ai societății care deține pachetul majoritar al SC Dinamo 1948 SA. Firma a fost înființată de curând, mai precis pe 28 august și are, drept asociat unic, Renovatio Trading SRL. Persoană împuternicită în RNV este o femeie, Denisa Marina Ion. De notat că, la conferința de presă în care a fost prezentat noul acționar, RNV Sport SRL nu a avut vreun reprezentant.

Până la înregistrarea RNV Sport SRL, tranșa din contractul de sponsorizare în baza înțelegerii comerciale cu Dinamo a fost achitată de „firma mamă”, Renovatio Trading care, la jumătatea lunii iulie, a virat 735.211 lei în conturile clubului.

Renovatio Trading SRL, societate înființată în 2003, are o structură din care fac parte două persoane juridice și o persoană fizică. Acționarul cu cea mai mare cotă socială este Res Terranet Holding SRL, cu 44%, urmează Ace Blink Consunting, care deține 36%, în timp ce singurul asociat persoană fizică prezent în acționariat este omul de afaceri Eduard Marius Ciucu, cu 20%.

Așchii de articole din presa generalistă și economică îl prezintă pe Eduard Marius Ciucu, omul de afaceri fără fotografie pe internet. Cităm din politici.weebly.com:

„După ce presa a arătat că firma Green Energy a devenit peste noapte unul dintre liderii comerţului cu energie din România, Gabriel Ştefan (n.r. fiul lui Gheorghe Ștefan, fostul șef de la Ceahlăul Piatra- Neamț și primar al orașului din Modova) s-a retras din firmă, asociat devenind firma Scucci Limited, un alt offshore. În luna martie a acestui an în Green Energy a intrat RG Renovatio Group Limited, un alt offshore înregistrat în Nicosia. Firma se numeşte azi Renovatio Trading SRL, iar ca administrator figurează acelaşi teleormănean, Eduard-Marius Ciucu, împuternicit de Gabriel Ştefan chiar de la începuturile business-ului” .

Red Terranet Holding SRL
Primul acționar al Renovatio Trading SRL este Red Terranet Holding SRL, o firmă cu un capital subscris de 1000 lei, deținută de Offnet (cu reprezentant Arion Aurel Florin, apropiat cu un alt fiu celebru, Dragoș Constantinescu, băiatul fostului președinte al României – Emil Constantinescu, cel care în trecut, conform Ziare.com, a fost manager la Renovatio SRL), respectiv un offshore din Cipru, Terravis Limited.

Ace Blink Consulting
Acționarul majoritar din Ace Blink Consulting este Mihalcea Călinescu Silviu Bogdan, cu domiciliul la Cascais – Portugalia – și un aport în societate de 98%, fost partener de afaceri cu același Dragoș Constantinescu. Adrian Preda este celălalt asociat, care are doar 2%/ din Ace Blink Consulting.

Previous Dinamo pregătește surprize mari pentru fani
Next Câte bilete s-au vândut pentru meciul cu FCU

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *