--> -->

Chirilă: „Dacă mă ascultau, era retrogradată”


-->
Ionuț Chirilă este liber de contract din luna decembrie 2021, după despărțirea cu scandal de Academica Clinceni, echipă deja retrogradată din Liga 1. Cu rezultate dezastruase în toate meciurile pe care le-a antrenat, Chirilă are curajul să spună că, dacă s-ar fi respecat proiectul impus de el, Dinamo ar fi fost astăzi retrogradată.

”Dacă cineva era inteligent la Clinceni și mă asculta, și respecta un proiect, Dinamo era retrogradată astăzi sigur, nu mai era la baraj. Ți-o spun 100%! Cu siguranță (n.r.- crede că Academica Clinceni ar fi fost peste Dinamo în clasament)!”, a declarat Ionuț Chirilă, la Digi Sport Matinal.

În urmă cu două zile, Ionuț Chirilă a vorbit despre revenirea sa în antrenorat și a spus în ce condiții ar fi dispus să accepte un nou angajament. Totodată, tehnicianul a identificat și principala problemă din momentul de față a fotbalului românesc.

Chirilă: „Noi nu construim jucători”

„Aş mai antrena în România. Dar să beneficiez de condiţii umane, cu bani nu foarte mulţi, pentru că trebuie să şi produci bani, nu doar să cheltui. Eu cred că am ajuns la maturitatea la care să conduc o echipă la care balanţa cheltuielilor să fie egală.

Aberaţiile şi sumele din fotbalul românesc duc la situaţia în care am ajuns. Faptul că noi aducem jucători expiraţi pe care nu-i mai vrea nimeni în lume, ocupând locul unor jucători talentaţi se repercutează către echipele naţionale, care de 20 de ani nu se mai califică la un Campionat Mondial. Noi nu construim jucători. Şi o să ajungem să naturalizăm. Cum s-a întâmplat cu Camora.

Jucătorii tineri români rămân la stadiul de speranţe, pentru că nu sunt antrenaţi la nivel înalt. Trebuie să exporţi jucători la 19-20 de ani ca să revină la 22 de ani la naţională”, a declarat Ionuţ Chirilă.

Citește și:

Pelerinaj de Florii azi în Capitală

-->
Previous Gabi Torje: „Nu este datoria mea”
Next Cuvinte dure din partea unui rival

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.