Chirilă: „Cine răspunde pentru acest măcel?”


Ionuț Chirilă, ultima dată antrenor la Academica Clinceni, a vorbit despre Dinamo și ceea ce trebuie făcut pentru a salva echipa de la o eventuală dispariție.

Chirilă nu înțelege cum un club care a rulat peste 50 de jucători doar în ultimul sezon a ajuns să retrogradeze în liga secundă și să fie amenințat tot mai puternic de faliment. Tehnicianul nu se ferește să-i arate cu degetul pe toți antrenorii și conducătorii trecuți pe la Dinamo în ultimii ani și indică soluții pentru revitalizarea roș-albilor.

„Ca Dinamo să reprezinte interes, trebuie să existe un start și cineva să miroasă acest business. Am văzut că se vorbește de cifre, dar cum vorbești de cifre? Important e cui îi dai managemntul tehnic. E o legătură strânsă între managementul tehnic și cel administrativ. Trebuie să ai un om care să transforme un jucător tânăr de 10.000 de euro într-unul de un milion de euro. Altfel, ești «la revedere»!

Se dă managementul tehnic unor oameni care n-au competențe și care aruncă vina unul pe celălalt. Nimeni nu-și asumă responsabilitatea pentru dezastrul pe care ei înșiși l-au adus în club. Poți să ai și buget de 10 de milioane de euro, degeaba dacă nu numești oamenii corecți.

Trebuie să construiască. Cu cine? Cu jucătorii din Academie. Există jucători. Nu sunt slabi, poate doar că n-au fost antrenați la nivel înalt. Eu cum am avut mereu generații? Ei trebuie să construiască de la zero, fără nicio investiție! Dinamo trebuie să fie ca un ghiocel, să înceapă să răsară ceva acolo. Nu e totul mort, dar trebuie să se construiască ceva pe baze sănătoase.

Au fost aduși 57 de jucători în doi ani, asta înseamnă dezastrul? De ce nu pui pe cineva care să construiască jucători? Cine răspunde pentru ei? Malaxorul ăsta a generat cheltuieli. A fost măcel…cine răspunde pentru asta? Trebuie să vină momentul zero, să spună cineva: «Nu avem nimic, de aici plecăm!»”, a declarat Ionuț Chirilă, pentru GSP.ro.

Citește și:

Dan Negru, îngrozit de ce a văzut într-o stațiune celebră din România: ”Am făcut-o praf!”

Previous Oferta Lui Iftimie pentru Ahmed Bani
Next Programul lui Dinamo în Liga 2

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *