Chin cu Iașiul. Dinamo, fără succes din august


Eșecul de la Sibiu, cu Hermannstadt, a învolburat și mai tare apele deloc limpezi de la Dinamo. Tocmai de aceea, o victorie cu Poli Iași, pe Arena Națională, era vitală pentru băieții lui Ovidiu Burcă. Antrenorul dinamovist a mizat pe Ghezali pentru a-i surprinde pe oaspeți. Cei aproape 7.000 de spectatori nu au avut însă parte de goluri. Din august nu a mai bătut Dinamo în campionat.

Prima mare ocazie din Dinamo – Poli Iași a venit în minutul 18, când roș-albii au atacat cu furie careul oaspeților. Ilic a fost cel care l-a întins bine pe Silviu Lung, cu un șut la colțul lung, deturnat de portarul Iașiului. Golubovic l-a imitat pe Lung la bomba expediată de Marchioni de la 25 de metri. Chiar și mai tare a șutat Harrison în minutul 26, însă Golubovic a respins peste poartă. Dincolo, Politic nu a avut cea mai reușită execuție cu 10 minute înainte de pauză și mingea s-a dus chiar pe direcția lui Lung.

Gregorio s-a pus și el pe lista celor care nu au nimerit ținta, după ce a întors din fentă un adversar. Harrison a arătat o tehnică deosebită chiar înainte de pauză. A preluat frumos și a încercat să-l păcălească pe Golubovic cu un șut plasat la colțul lung. La pauză a fost însă 0-0. Burcă a mutat după o oră de joc. I-a trimis pe teren pe Neluț Roșu, Larrucea și Abdallah pentru a forța victoria. Degeaba. Nu a mai ieșit nicio ocazie importantă până la final. Doar o reluare cu capul a lui Ilic, din minutul 89, a mai încălzit puțin tribunele.

După acest rezultat, Dinamo este tot penultima în Superligă, cu 10 puncte. Următorul joc al dinamoviștilor va fi vinerea viitoare, în Cupa României, în deplasare, cu FC Bihor. În campionat, Dinamo va mai evolua pe 6 noiembrie, tot în deplasare, cu UTA lui Mircea Rednic.

 

DINAMO – POLI IAȘI 0-0

Dinamo: Golubovic – Cr. Costin, Lucas, Homawoo, Amzăr – Iglesias (60 Neluț Roșu), Bena (60 Larrucea), C. Ilic – Ghezali (64 Abdallah), Gregorio (79 Iulian Roșu), Politic.

Poli Iași: S. Lung – Martac, Samayoa, Marchioni, R. Ispas – Bordeianu (90+2 Tincu), Stefanovici (79 Ilie) – Harrison (73 Gheorghiță), A. Roman (79 Itu), R. Ion (46 Jatoba) – S. Buș.

Foto: GSP

Citește și

 

NATO cere Rusiei să-și retragă trupele din Transnistria: sprijin pentru Republica Moldova

 

 

 

Previous Meci de totul sau nimic. Echipele de start
Next Burcă, răspuns despre demisie: ”Nu mă abat”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *