CFR Cluj o învinge nemeritat pe Dinamo


CFR Cluj a învins Dinamo în Gruia cu scorul de 1-0, în etapa a cincea a Ligii 1, într-un meci în care căpitanul Camora și Culio au fist eliminați în ultimele 10 minute. Clujenii au ajuns astfel la 300 de victorii pe prima scenă a fotbalului românesc.

Prima mare oportunitate a meciului i-a aparținut lui Rivaldinho, dar reluarea cu capul a brazilianului a fost respinsă de pe linia porții de Camora. CFR a răspuns prin Vinicius, care a reluat însă pe lângă poarta oaspeților o minge trimisă din corner de Moutinho.

Cea mai controversată fază a partidei s-a petrecut în mniutul 35, în careul lui Dinamo. Bokila a pătruns pe partea dreaptă și a centrat în careul lui Dinamo, de unde Nedelcearu a încercat să respingă cu pieptul, însă centralul George Găman a acordat penalty pentru henț în careu, după consultări cu Octavian Șovre.

Fundașul lui Dinamo a protestat, susținând că a respins balonul cu pieptul și nu cu mâna, însă centralul nu a mai revenit asupra deciziei, iar Culio a deschis scorul pentru CFR Cluj de la punctul cu var.

Katsikas a fost pe punctul de a-i îngropa definitiv pe dinamoviști în minutul 45, când a fost la un pas să trimită în proprie poartă o centrare venită de pe partea dreaptă, de la Moutinho.

„Câinii” au fost mai periculoși în partea secundă și au început în atac, dar Manea a deviat în corner șutul expediat de Salomao în minutul 49. Același Salomao a mai ratat o șansă uriașă cu un sfert de oră înainte de final, când a trimis puțin peste poartă după ce a rămas singur în careu cu Vâtcă.

CFR Cluj a încheiat meciul cu doi oameni mai puțin pe teren. Mai întâi căpitanul Camora a văzut direct cartonașul roșu în minutul 83, pentru o intrare tare asupra lui Nascimento, iar apoi Culio a văzut al doilea cartonaș galben în minutele de prelungire.

Chiar și așa, clujenii s-au impus și au egalat la puncte liderul FC Botoșani, în timp ce Dinamo este pe locul 5, la 4 puncte în spatele CFR-ului.

4 cartonașe galbene
a văzut Steliano Filip în primele 5 etape și va fi suspendat la meciul următor, împotriva lui Poli Iași

-->
Previous Echipele de start pentru CFR Cluj-Dinamo
Next Nedelcearu: ”M-am jurat în fața lui Găman”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *