Ce urmează pentru Dinamo în continuare


-->
Dinamo a retrogradat în liga secundă pentru prima dată de la înființarea din urmă cu 74 de ani, pierzând barajul cu Universitatea Cluj (1-1 astăzi, 0-2 în tur). Clubul riscă falimentul!

În acest moment, firma Lotus, reprezentată de către Dorin Șerdean, cel care a preluat acțiunile de la Pablo Cortacero, deține 72,87% dintre acțiunile SC Dinamo 1948 SA. Suporterii, la rândul lor, dețin 20,06% din acțiuni, FC Dinamo (Nicolae Badea) – 7%, iar 0,02% aparțin lui Cornel Dinu. Dintre ei, doar DDB va rămâne sigur lângă echipă!

Falimentul sportiv ar putea atrage și falimentul propriu-zis la Dinamo. „Câinii” nu mai pot respecta planul de reorganizare, veniturile scăzând drastic în urma retrogradării. Echipa condusă de Nicolae Badea susține că deține palmaresul, iar Clubul Sportiv stă la pândă și vrea să profite.

Suporterii-finanțatori din DDB sunt singurii care o văd pe Dinamo continuând în Liga 2, dar există disensiuni și în interiorul proiectului care a ținut clubul în viață. În culise, planurile oamenilor care tânjesc după viitorul stadion sunt altele.

Dinamo se află în insolvență din cauza datoriilor rostogolite în ultimii ani. Pentru a obține aprobarea Tribunalului în legătură cu planul de reorganizare, Răzvan Zăvăleanu a descris sursele de venituri cu un optimism exagerat.

El a estimat că Dinamo va încasa 20 de milioane de euro în primii trei ani de la intrarea în insolvență. Asta ar însemna o creștere a veniturilor cu 70% față de precedenții trei ani.

O sursă sigură de finanțare dispare odată cu retrogradarea în liga secundă. Este vorba despre banii din drepturile TV, aproximativ 1,3 milioane de euro/sezon, pentru o formație aflată în ultima treime a clasamentului.

Cum a estimat Zăvăleanu veniturile clubului în următorii 3 ani:

  • aproape 3,9 milioane de euro din drepturi TV
  • în jur de 3,9 milioane de euro din publicitate
  • 3 milioane de euro din vânzarea jucătorilor
  • aportul acționarilor ar aduce peste 8 milioane de euro
  • restul, până la 20 de milioane de euro, ar fi reprezentat de bilete și alte venituri

Echipa lui Nicolae Badea este în Liga 4 și ar deține, conform spuselor omului de afaceri, sigla și palmares. Actuala formație din Liga 1 ar fi primit dreptul de folosință pe perioadă nedeterminată, când a fost cumpărată de Negoiță, cu o singură condiție: clubul să joace în Liga 1.

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al formației din primul eșalon, a negat în mai multe rânduri scenariul: „Nu există niciun document în acest sens, e doar folclor! Palmaresul nu depinde de liga în care evoluăm”.

Citește și:

Alertă meteo de vijelii. Ministrul mediului a anunțat când e ”vârful episodului de vreme rea”

Previous Răzvan Lucescu: „Vorbiţi cu el”
Next Cel mai trist suporter, consolat de jandarmi

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *