Ce spune astăzi Carmen Dan după controlul MAI


Ministrul de Interne a vorbit astăzi despre acordul pentru modificarea contractului de asociere dintre AFC CS Dinamo şi CS Dinamo (care ţine de Ministerul de Interne).Guvernul a decis, prin hotărârea numărul 207, din 28 februarie 2002, scoaterea din domeniul public al Statului în domeniul privat şi în administrarea Ministerului de Interne a unui imobil situat în municipiul Bucureşti şi aprobat închirierii unei părţi a acestuia Clubului Sportiv Fotbal Club Dinamo Bucureşti sau, după caz, asocierii cu acesta. Ulterior, Clubul a încheiat o asociere pe termen nedeterminat cu Nicolae Badea în care prin investiţiile realizate fostul acţionar al lui Dinamo a ajuns să deţină facilităţile de mai sus.

„Înțeleg că este necesar ca această investiție să aibă loc. Trebuie să primeze interesul românilor. Există un contract între Clubul Dinamo, al MAI, și Asociația FC Dinamo, prin care se conferă dreptul de folosire pe o perioadă nedeterminată a stadionului Dinamo. Încetarea unilaterală a contractului ar duce la sancțiuni pe întreaga durată a lui, adică pe o perioadă nedeterminată.

MAI recunoaște importanța acestei oportunitați. Apreciem că singura soluție o reprezintă cedarea de către Asociația FC Dinamo a stadionului și a bunurilor imobile care fac obiectul investiției: stadionul, gazonul, tribunele, vestiarele și intrarea principală.

Situația juridică actuală face imposibilă investiția CNI la stadion. Am cerut un control al Corpului de Control al MAI pentru a mă informa și pentru a indentifica vulnerabilitățile care ar putea îngreuna modernizarea.

În acest moment trebuie să menționăm că AS FC Dinamo este în proces de insolvență. CS Dinamo este înscris la masa credală cu o sumă de aproximativ 4 milioane de lei. Suma reprezintă datoriile neachitate față de CS Dinamo ca urmare a neplății utilităților, între 2002 și 2010.

Conducerea CS Dinamo și Asociația FC Dinamo a comunicat în ultimele săptămâni că ambele părți doresc modernizarea stadionului Dinamo

”, a spus Carmen Dan.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. UEFA obligă ţările organizatoare să pună la dispoziţie alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo.

”Pentru asta MAI prin CS Dinamo va face toate demersurile pentru a analiza ce vizează excluderea bunurilor. În perioada martie – mai 2017 au avut mai multe întâlniri și ambele părți au declarat că sunt de comun acord, a încheiat Carmen Dan.

Citește și:

”Câinii mici” au câștigat iar. Bratu: ”Suntem pregătiți să fim campioni”

 

Previous Corpul de Control MAI, verificări la CS Dinamo
Next ”Câinii mici” au câștigat iar. Bratu: ”Suntem pregătiți să fim campioni”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *