Ce se întâmplă mereu la început de mai


În urmă cu 3 zile, pe 6 mai, s-au împlinit 6 ani de zile de la decesul tragic al lui Patrick Ekeng pe terenul de joc. „Câinii”, antrenați pe-atunci de Mircea Rednic au trăit momente tragice, văzându-și propriul coleg decedând sub ochii lor.

De atunci, în fiecare an, dinamoviștii sunt mereu cu gândul la cel care a fost Patrick Ekeng. Recent, Sergiu Hanca, coleg cu acesta, a marcat un nou gol în Polonia, moment pentru a-i dedica, din nou, golul jucătorului camerunez.

Anul 2022

Ceea ce este de-a dreptul incredibil este faptul că este pentru a cincea oară când fostul dinamovist reușește să înscrie în această perioadă din an, pentru a-i dedica golurile fostului său coleg. Anul 2020 este singurul an fără gol pentru Hanca, din princina pandemiei.

Anul 2019

Anul 2018

Anul 2017

Nu doar Sergiu Hanca are mare succes la începutul acestei luni, ci și Dinamo. De fiecare dată în ultimii 6 ani, Dinamo a avut rezultate excelente.

6 mai 2017 – CFR-DINAMO 0-3

6 mai 2018 – Gaz Metan-DINAMO 2-3

10 mai 2019 – DINAMO-Gaz Metan 2-0

2020 – Nu s-a jucat din cauza pandemiei

8 mai 2021 – DINAMO-Hermanmstadt 2-0

6 mai 2022- Botoșani-DINAMO 2-3

CTS23 a aflat că din momentul tragediei și până în ziua de astăzi Mircea Rednic plătește familiei lui Patrick Ekeng câte 2.000 de euro lunar, deși antrenorul nu ar fi obligat să facă asta.

Verdictul final

„Inculpata Duţă Elena-Mihaiela, având calitatea de medic specialist medicină de urgenţă şi fiind delegată să asigure asistenţa medicală de urgenţă la data de 06.05.2016 la partida de fotbal desfăşurată pe Stadionul ‘Dinamo’, prin încălcarea obligaţiilor ce îi reveneau, a omis să ia măsurile care se impuneau şi anume – în primă fază evaluarea corectă a stării jucătorului Ekeng Ekeng Patrick Claude în funcţie de care trebuia să ia sau să dispună măsurile adecvate şi, ulterior, după ce a constatat că pacientul se afla în fibrilaţie ventriculară, să aplice protocolul de resuscitare prevăzut de ghidurile pentru ‘basic life suport’ – sporind astfel un pericol însemnat pentru viaţa pacientului, pericol care nu a mai putut fi înlăturat, acesta decedând în ciuda intervenţiei ulterioare a personalului medical din cadrul Spitalului ‘Floreasca’, neprevăzând rezultatul inacţiunii sale, deşi trebuia şi putea să prevadă producerea acestui rezultat”, se arată într-un comunicat al Parchetului Capitalei.

Mihaiela Duţă s-a aflat pe stadionul Dinamo în momentul în care lui Patrick Ekeng i s-a făcut rău. Procurorii susţin că, fără a evalua complet starea pacientului, Mihaiela Duţă nu a dispus iniţierea niciunei manevre de resuscitare, fotbalistul fiind urcat în ambulanţă în vederea transportării la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, aflat în imediata vecinătate a stadionului.

Cauza decesului

Potrivit concluziilor raportului medico-legal de necropsie întocmit de specialişti din cadrul INML, moartea lui Patrick Ekeng a survenit din cauza unei fibrilaţii ventriculare apărute pe fondul unei patologii cardiace preexistente (cardiomiopatie de non-compactare cu tulburare de repolarizare precoce, cardiomiopatie hipertrofică apicală) asociată cu anomalii coronariene, favorizată de existenţa unui proces miocardic în remisiune şi precipitată de un efort fizic.

Din datele medicale puse la dispoziţia procurorilor nu rezultă faptul că s-a efectuat protocol de resuscitare cardio-pulmonară prespitalicească, iar acordarea de prim ajutor în cazul unui stop cardiac trebuie efectuată cât mai repede, fiecare minut de întârziere ducând la o scădere a şanselor de supravieţuire.

În raportul de necropsie se mai reţine faptul că în cazul atleţilor care suferă de tahiaritmie (cum a fost cazul lui Patrick Ekeng) mai mult de 95% dintre cei ce sunt defibrilaţi supravieţuiesc dacă defibrilarea se face în primul minut de stop cardiac. Şansele de supravieţuire scad cu 5,5% pe minut.

Citește și:

Zile importante în istoria lui Dinamo: la vot

-->
Previous Vestea așteptată de toți fanii
Next S-au găsit vinovații: „De acolo a plecat”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.