Ce răspuns a dat Mircea Lucescu despre cumpărarea lui Dinamo


Fostul președinte al lui Dinamo, Constantin Anghelache, a explicat care sunt planurile lui Negoiță, de ce nu crede că Rednic va prelua clubul, dar și ce răspuns a dat Mircea Lucescu, întrebat despre cumpărarea echipei din Ștefan cel Mare.

”Negoiță vrea să găsească o soluție de finanțare sau de cofinanțare. Că va fi Rednic sau altcineva…sunt sigur că se va găsi o soluție. Concluzia e că Negoiță nu vrea să scape de club, ci să coopereze cu cineva pentru a avea o situație mai buni. Cred că în cel mai scurt timp se va rezolva, pentru că va începe campionatul. Dinamo e într-o situație cum n-a mai fost niciodată.

Aceasta e marea eroare a celor care au dus echipele în faliment, s-au gândit la fotbal ca la o afacere. Fotbalul e în cădere liberă. Dinamo trebuie reconstruită de la zero. Echipa trebuie să fie și a suporterilor, nu neapărat să decidă ei, dar nici să suporte ceea ce se întâmplă, cum vrea fiecare.

Am vorbit acum un an și jumătate cu niște oameni din zona Golfului, am ajuns la o discuție. Ziceau: ”Dăm acești bani, dar ce oferă Dinamo”. Eu am zis: palmaresul. Dar nu îi interesează ce era acum 25 de ani, ci ce vor obține ei. Mai e sigla. Au zis: ”Putem face alta, nu e o problemă care să coste bani”. Numele Dinamo: ”Asta da. Altceva?” Jucătorii, lotul, academia…

Dar nu au rezultate, cum e la Hagi de exemplu, care face ce trebuie și e și sprijinit. Cum Dinamo nu are toate astea, echipa nu e susținută, nu prea ai ce să vinzi acum. Cine dă banii se gândește ce trebuie să cheltuiască pentru a face echipă și a avea performanțe. Să reconstruiască Dinamo. Pentru asta, are dreptate și Rednic. Ca să poți reface un lot e nevoie de 5-6 milioane de euro. Dinamo ia acum puțin de la LPF din televizări pentru locul 9, sponsorizările sunt mici…

Am tot discutat și cu Mircea Lucescu, suntem amândoi dinamoviști. El spune: ”Sunt dinamovist până la sânge, am stat aici ani de zile, mă doare inima, voi fi alături de club, dar nu-l cumpăr”.

În România sunt foarte puțini tentați să facă asta. Îmi pare rău pentru ce se întâmplă cu Rednic, dar eu nu-l văd să preia clubul, el trebuie să aibă în spate un finanțator. Domnul Badea a plecat de la Dinamo, domnul Cohn a plecat, acum să caute din nou în rezerve să scoată 10 milioane de euro? N-am vorbit cu ei, nu e problema mea, îi cunosc și știu că se gândesc la binele lui Dinamo, dar fără să se implice financiar.

Eu le-am zis celor de la club, când eram acolo, că singura variantă este proiectul socios”, a declarat Anghelache.

Citește și:

FOTO Atenție, un poet la Dinamo! Cine l-a inspirat

-->
Previous FOTO Atenție, un poet la Dinamo! Cine l-a inspirat
Next Fanii nu se lasă. Conducătorii iau măsuri

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *