Ce fost jucător a jucat cu probleme la inima


-->
Ovidiu Tâlvan (49 de ani), fost fotbalist la Dinamo, a fost invitat în această dimineață la GSP Live. Dublu campion în Liga 1 cu echipa din „Ștefan cel Mare”, și cu peste 100 de apariții în tricoul alb-roșu. a vorbit despre probleme sale la inimă, descoperite în timp ce juca la echipa bucureșteană.

Tâlvan a declarat că inima sa funcționează normal în timpul efortului fizic, dar în timpul repausului bate neregulat, astfel că nu a fost nevoit să se retragă prematur din fotbal.

„A apărut în timp această problemă. La efort, inima mea bătea regulat, iar în pauză, bătea neregulat. Are o anomalie din cauza irigării vaselor de sânge. Dacă fac acum 10 genuflexiuni, inima intră în parametrii ei normali de lucru. Poate de asta aveam capacitatea de efort pe care o dezvoltam în timpul meciului.

S-a descoperit la controlul anual, efectuat cu echipa de club, înaintea startului de sezon. Poate în 3 luni a apărut această problemă, că atunci făceam control din 3 în 3 luni la Dinamo. Am stat 6 luni internat la Fundeni, pe secția domnului profesor doctor Carp, care mi-a recomandat multe lucruri pe care le respect și în viața privată.

Mi-a spus: «Copile, nu am găsit nimic anormal la tine». Pe parcursul investigațiilor s-a întâlnit o comisie de 3 profesori universitari, am făcut și coronarografie de două ori, foarte multe teste de efort. Acei 3 profesori și-au pus parafa că sunt apt de efort.

Recomandările au constat în renunțarea la Coca Cola, vin roșu, cafea, țigări. Am lăsat din prima zi țigările, am zis că vreau să continui să joc fotbal. Mi-a zis: «Nu este o problemă medicală, este o problemă de comportament». Și atunci mi-am schimbat comportamentul”, a spus Tâlvan la GSP Live.

Citește și:

Dinu: ”Othello și muschetarul fără sabie”

Previous Ce se întâmplă în vestiarul lui Dinamo
Next Dusan Uhrin a găsit liderul defensivei

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *