Ce echipe n-au drept de promovare


-->
După sezonul regulat din Liga 2, șase echipe vor lupta pentru promovarea în prima ligă. În play-off e posibil să se afle, din nou, și formații care nu au dreptul să urce în „A”.

Comitetul Executiv al Federației a acceptat că în noul sezon din liga secundă vor exista patru cluburi fără drept de promovare: Steaua, Baia Mare, Slatina și Dumbrăvița. Șelimbăr, care se afla în aceeași situație, ar fi rezolvat între timp și ar putea să promoveze.

Patru echipe dintre cele 20 nu au, în mod clar, dreptul să promoveze. Dintre promovabile, e posibil ca unele să nu capete licența pentru prima ligă, deci e foarte posibil ca numărul formațiilor care nu sunt eligibile să crească.

Cele care nu pot să progreseze în eșalonul superior sunt societăți de drept public, nu de drept privat, deci ele nu pot să facă parte din Liga Profesionistă de Fotbal, conform legii.

Cel mai important e cazul Stelei, care va participa din nou în „B” fără să poată să promoveze.

Antrenorul Daniel Oprița a explicat de curând că jucătorii achiziționați în vara aceasta au fost convinși cu bonusuri pentru promovare, un obiectiv care a devenit imposibil de atins, din moment ce regulamentul interzice ca o echipă organizată așa cum e Steaua să urce în prima ligă.

Dinamo va juca cu CSA Steaua în etapa a 6-a, cel mai probabil pe Arena Națională.

Citește și:

Când își poate Dinamo îndeplini visul: ”Am primit informația”

Previous Iacob anunță noi transferuri la club
Next Iacob, anunț despre venirea lui Murad

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *