Ce decizie importantă a luat Uhrin


-->
Dusan Uhrin, antrenorul lui Dinamo, este decis să-l titularizeze și duminică pe goalkeeperul Mihai Eșanu, cel care a gafat la primul gol marcat de U Cluj în meciul tur (0-2). Greșelile portarilor i-au dus pe „câini” în pragul retrogradării.

Din informațiile GSP, Eșanu nu va fi scos dintre buturi, deși coșmarul alb-roșiilor din prima manșă, pierdută sâmbăta trecută, scor 0-2, în Ardeal, a pornit de la gafa uluitoare pe care gardianul a comis-o în minutul 14, la 0-0.

Într-un moment în care Dinamo dădea impresia că deține controlul jocului, Eșanu a ieșit hazardat din careu să respingă o minge pe care o urmăreau Dragoș Tescan și Gabriel de Moura.

Ajuns la 20 de metri de poartă, goalkeeperul dinamovist a intrat violent în atacantul lui U Cluj. Mingea a sărit cu noroc la Remacle, iar belgianul a avansat și a înscris în poarta goală, pentru 1-0. Eșanu și-a mai spălat din păcate, în repriza secundă, când l-a blocat pe Boiciuc, scăpat singur spre poartă.

Dinamo a ajuns în pragul primei retrogradări din istorie nu doar din cauza gafelor comise de Eșanu, care este în topul Ligii 1 la acest capitol. Și ceilalți trei portari care au fost rulați în acest sezon au pe conștiință goluri parabile. Absent de la meciul tur, de la Cluj-Napoca, din cauza unei răceli, Figueiredo (31 de ani) a revenit la antrenamente și va fi în lotul pentru confruntarea istorică.

Numai că nici portarul portughez, adus de Iuliu Mureșan, nu s-a dovedit mai sigur. În cele 10 meciuri între buturile lui Dinamo, Figueiredo este creditat de InStat cu șase erori soldate cu goluri primite: câte una în meciurile cu Rapid (1-3), FCSB (0-3), CSU Craiova (0-1) și trei cu FC Botoșani (0-4).

Dinamo a mai pierdut puncte prețioase și pe mâna lui Thomas Chesneau, transferat de la Concordia Chiajna, în iarnă, la sugestia lui Florin Prunea. În cele două apariții, francezul a încasat opt goluri, dintre care două de Cascadorii râsului, în înfrângerea istorică, 1-6, cu CSU Craiova, în Ștefan cel Mare.

Analiză GSP

„Eșanu este un portar cu calități, dar a greșit destul de mult în meciuri decisive. Nu este el singurul vinovat pentru situația în care a ajuns Dinamo. Toți sunt vinovați, de la conducători la ultimul jucător. Cred însă că Dinamo poate întoarce rezultatul în retur și nu va retrograda.” – Dumitru Moraru, fost portar Dinamo

Citește și:

Pleiada Boutique Hotel, servicii de 5 stele în Iași

Previous Veste proastă primită de Dinamo
Next Previziuni sumbre: „Sinonimă cu desființarea”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *