Ce decizia a luat astăzi tribunalul


Azi, la Curtea de Apel București, a avut loc un nou termen în în dosarul de bancrută frauduloasă în care este inculpat fostul finanțator al lui Dinamo, Ionuț Negoiță.

Continuă emoțiile pentru Dinamo și omul de afaceri în cazul de bancrută. După ședința de azi, judecătorii nu au ajuns la niciun verdict.

Ca și la precedentele două termene, de pe 20 ianuarie și 16 februarie, magistrații au amânat sentința. O decizie ar putea veni peste 7 zile, pe 20 aprilie, când are loc un nou termen.

De ce este acuzat Ionuț Negoiță

  • Dosarul în care este inculpat Ionuț Negoiță priveşte ieşirea din insolvenţă a clubului Dinamo (în 2015) a fost înaintat către justiție la finalul anului 2017.
  • Între mai 2014 şi septembrie 2015, Dinamo a trecut prin procesul de insolvenţă, ceea ce a redus datoriile clubului de la aproximativ 17.500.000 de euro la 4,48% din sumă.
  • Statul avea de recuperat în jur de 5,5 milioane de euro, însă s-a ales cu doar 5,94% din sumă, chiar dacă a contestat decizia.
  • „La fond, procurorul a luat un expert contabil. Într-un dosar de insolvență, cum era cel al lui Dinamo, ar fi trebuit să solicite un expert practician în insolvență. S-a apelat la Curtea Supremă de Justiție. La prima expertiză făcută de acesta a ieșit prejudiciu zero. Parchetul a mai solicitat o expertiză, se așteaptă să fie și aceasta gata. Expertul a transmis de la bun început că va oferi rezultatele în iunie-iulie 2021”, spuneau sursele GSP în martie 2021.

Ce a declarat Zăvăleanu

„Există o parte cunoscută și o parte necunoscută a lucrurilor. Știm cu câți bani s-a înscris Regia Parcurilor și cu cât s-au înscris cei de la Poli Timișoara, aceste entități fiind constituite în parte civilă în procesul penal. Sumele respective sunt înscrise la masa credală sub condiție suspensivă (n.r. – care oprește punerea în execuție a unei dispoziții, a unei prevederi), dacă va avea loc condamnarea, vor veni la masa credală. Vorbim de o sumă de 6 milioane de lei. Dacă nu va exista o condamnare, aceste sume vor fi șterse din tabelul de creditori.

Nu știu ce se poate întâmpla, văzând și făcând în funcție de rezultatul de acolo, vom vedea și vom reacționa și noi”, a spus în trecut administratorul judiciar al clubului.” – declara Zăvăleanu

Citește și:

Zi decisivă pentru Elena Udrea în Bulgaria

Previous Proiect inedit: "Vacanță la Dinamo"
Next Cine ar veni la Dinamo și în Liga 2

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *