Ce au schimbat spaniolii în cele două luni și 10 zile de când au preluat Dinamo


Sunt tot mai multe zvonuri în ceea ce privește proiectul spaniolilor de la Dinamo. Ba că n-ar fi serioși, ba că n-ar avea bani, ba ultima că s-ar fi retras Fondul de Investiții Benel Internațional din proiect. Mai exact, că nu mai finanțează speriați de salariile jucătorilor. Ceea ce este o inepție având în vedere că Pablo Cortacero a fost clar în primul interviu acordat nouă în România că au un buget pentru salarii conturat și că nu se vor întinde mai mult decât le permite acel buget!

Ce schimbări a adus preluarea clubului de către Pablo Cortacero:

1. A înființat echipa a doua, acum jucătorii talentați care termină junioratul au unde să joace, de asemenea, și jucătorii pe care nu se mai bazează prima echipă. Un loc foarte bun pentru a forma jucători pentru echipa mare.

2. Au mutat antrenamentele Academiei de copii și juniori în complexul din Ștefan cel Mare și au adus un om care să coordoneze activitatea în persoana lui Marcos Rubino. Un interviu cu el AICI.

3. Au adus 14 jucători noi la echipă, nu toți au confirmat până acum, dar oricum sunt mult peste ce a adus Dinamo în perioada în care era patronată de Ionuț Negoiță!

4. Au mutat toate meciurile echipei mari pe Național Arena, atunci când cel mai mare stadion al țării este disponibil, în timp ce echipa secundă joacă pe Ștefan cel Mare.

5. Au prelungit contractele jucătorilor de bază și au dublat sau chiar triplat salariile jucătorilor tineri pe care Cosmin Contra a decis să-i păstreze în lot.

6. Au adus oameni foarte buni în jurul proiectului. Cornel Țălnar, ca director tehnic, sau Ioan Mărginean, care va fi manager general. Cei doi au susținut de la început acest proiect. L-au păstrat pe Dorin Șerdean care a intermediat afacerea și ocupă acum postura de președinte pentru a face perfect legătura între români și spanioli.
Au adus un director general din Spania pentru a implementa proiectul și a organiza structura administrativă a clubului. Interviu cu Alex Couto AICI.

7. Au revitalizat imaginea clubului. Sunt acum mai multe informații, interviuri, fotografii despre Dinamo pe social media oficiale dar și pe site-ul clubului. În plus, i-au propus lui Cornel Dinu să fie consilierul lui Pablo Cortacero.

8. Au adus un nou director de marketing în postura lui Radu Birlică care deja a semnat un prim contract important, cu Mohammad Murad, patronul Phoenicia Hotels.

9. L-au adus pe Cosmin Contra ca antrenor, care să facă legătura dintre jucătorii români și jucătorii spanioli la echipă. Să sperăm că va reuși și să facă echipa să joace fotbal de calitate.

În plus, au pus un director sportiv în postura lui Rufo Collado, ajutat de doi scouteri, Garrido Santos și German Sorzano, care au făcut transferurile din această perioadă. Un interviu exclusiv cu Rufo Collado AICI.

10. Au mutat birourile echipei din Ștefan cel Mare în clădirea de vis-a-vis de Perla, deținută de Ciprian Marica. Este prevăzut ca cel târziu de la începutul lui noiembrie toate birourile dar și magazinul oficial să fie mutate acolo.

11. Au creat un nou Consiliu de Administrație, condus de Pablo Cortacero și cu membri în persoanele lui Constantin Eftimescu, Cornel Dinu, Cornel Țălnar și Cristi Hîldan care a decis ca Bogdan Bălănescu să nu mai fie directorul general al clubului și să fie schimbat cu Alex Couto. Deocamdată, Bălănescu a rămas ca secretar general.

Evident că pentru toate aceste mutări este nevoie de bani și de un buget serios! Dar cert este că în luna iunie nimeni nu spera la asemenea schimbări la Dinamo și tot ce se poate spera în acest moment este că finanțele vor ajunge în club și proiectul va fi unul de succes atât din punct de vedere administrativ, cât și din punct de vedere sportiv.

Citește și:

Dinamo, între o situație periculoasă și promisiunile spaniolilor EXCLUSIV

-->
Previous Dinamo, între o situație periculoasă și promisiunile spaniolilor EXCLUSIV
Next Cosmin Contra după al patrulea eșec: ”Apele nu sunt liniștite” Nu-și dă demisia

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.