Ce adversar vrea Dinamo la baraj


Dinamo va juca cu siguranță barajul cu locul 3 din play-off-ul Ligii secundeDinamo va juca cu siguranță barajul cu locul 3 din play-off-ul Ligii secunde. Doar o minune, și aceea ca echipa lui Uhrin să bată în ultimele 3 etape, iar Chindia Târgoviște să obțină maxim 2 puncte în următoarele 3 partide (lucru imposibil, deoarece are cu Gaz Metan în ultima etapă).

Alb roșii speră să o întâlnească pe Hermannstadt, nu U Cluj Principalul obstacol ar fi bulgarul Plamen Iliev, plecat cu scandal din Ștefan cel Mare.

Dinamoviștii își doresc un duel la barajul de menținere/promovare în Liga 1 contra celor de la Hermannstadt, care acum ocupă locul 2 în play-off-ul eșalonului secund, dar cu o etapă în plus față de „U” Cluj. Sibienii sunt de preferat celor de la U Cluj din mai multe motive, conform calculelor alb-roșiilor.

Motive pentru care, Hermannstadt-DA, „U” Cluj-NU

– Hermannstadt joacă meciurile de acasă la Mediaș, cu presiune minimă pentru adversari. U Cluj evoluează pe Cluj Arena, iar atmosfera „șepcilor roșii” din derby-ul cu Petrolul (3-1), de marți seară, a fost una electrizantă, cu 14.100 de suporteri în tribune. De asemenea, galeriile celor 2 echipe sunt înfrățite, și, deși ambele galerii visează la un meci împreună, acesta s-ar dori mai degrabă direct în Liga 1.

– Hermannstadt e în insolvență, cu întârzieri salariale, nervii jucătorilor lui Măldărășanu fiind întinși la maximum. U Cluj nu are probleme cu banii, contractele sunt plătite la timp.

– Pe lângă faptul că este neînvinsă în 2022 în competiția internă – 6 victorii și 3 remize, U Cluj este și una dintre simpatiile unui om important din politica internă, Vasile Dîncu, ministrul apărării, care este și un susținător al lui Dinamo, dar și al lui CFR

– Hermannstadt nu trezește nicio simpatie pentru suporterii „câinilor”, care sunt înfrățiți cu fanii lui U Cluj. La meciurile de campionat, fiecare dintre cele două galerii scandează și numele celeilalte.

În cazul unei confruntări cu sibienii, Dinamo va da peste vechi cunoștințe. Cu o zi înaintea încheierii perioadei de mercato, alb-roșiii au reziliat contractul cu portarul Plamen Iliev, 30 de ani, pentru ca bulgarul să semneze cu Hermannstadt.

Iliev a devenit titularul dintre buturi al ardelenilor, poate fi un obstacol greu de trecut la baraj, având în vedere animozitățile pe care le-a avut cu fanii dinamoviști înaintea despărțirii. Dacă Plamen va promova cu Hermannstadt, Dinamo se alege cu 50.000 de euro!

Rezerva lui Iliev este un alt fost „câine”, Vlad Muțiu, crescut în Ștefan cel Mare.

Citește și:

Orban îl atacă pe Ciucă: ”Penibile”

-->
Previous Dusan Uhrin ar fi vrut să plece de la club
Next Urmează luni critice pentru Dinamo

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.