Ce a declarat Lincar la conferință


U Cluj a ratat dramatic promovarea directă, bifând o singură victorie în ultimele patru runde ale play-off-ului. Mai mult, „Șepcile roșii” au pierdut cu Hermannstadt (1-2) și cu Chiajna (0-1), au încheiat Liga 2 pe locul 3 și se vor confrunta cu „frații” de la Dinamo în dubla de la baraj.

Legenda lui Dinamo Cornel Dinu a spus marți că e sigur de echipa câștigătoare de la baraj, Dinamo, întrucât: „La Cluj nu se dorește revenirea lui U în Liga 1. E o crimă!”

Cum îi răspunde Erik Lincar, antrenorul Universității

„Sunt român, iubesc U Cluj, iar în ultimul timp s-au spus multe lucruri neadevărate despre această echipă. Din dragoste și din respect pentru susținătorii acestei echipe vreau să aduc lămuriri suplimentare. Pentru cei ce iubesc U Cluj, pentru ei dau explicații!”

„Am observat o declarație nefericită a unui coleg (n.red Adrian Mihalcea, antrenor Unirea Slobozia), care a făcut referiri la mine și la U Cluj. În ultima etapă, cu Chiajna, am folosit jucători care n-au evoluat prea mult până atunci. Toți jucătorii, mai puțin Păun și Ribeiro, au avut, în rest, minute multe. Noi depindeam mult de victoria Stelei în deplasare cu Hermannstadt, șansele noastre de a promova direct erau de 33 la sută. Cu condiția să batem și noi. Văzând alte declarații, ale adversarilor, am realizat că șansele noastre au scăzut foarte mult, astfel că ele erau doar de 1 la sută la începutul ultimei etape. Ați văzut ce echipe au aliniat Steaua și Petrolul cu Hermannstadt, respectiv Slobozia! De aceea am acordat șanse și altor jucători, ca să trag o concluzie, astfel ca la partida cu Dinamo, de la baraj, să putem alinia cea mai bună variantă”

„De aici și până la a păta numele meu și al echipei… N-am făcut niciodată jocurile altor echipe, n-am luat niciodată nimic! Merg oricând, oriunde, cu oricine, la testul poligraf! Erik Lincar nu s-a vândut niciodată. Nu e ceva greșit să fii onest, să spui lucrurilor pe nume”

„Au apărut în presă declarații că această echipă nu-și dorește promovarea! Oameni buni, cu gândul ăsta am venit acum un an la Cluj, să promovez pe U! Atunci am primit foarte multe mesaje, dar nu de felicitare, ci „tu știi unde ai venit, unde te bagi?!”. Nu m-am dat în spate. Nimeni niciodată nu a făcut presiuni asupra mea. Eu mă pot uita în ochii tuturor. Am făcut mereu tot ceea ce am putut mai bun pentru U Cluj. Nu ne vindem nimănui”

„Nu e treaba mea”

„Tot pe munca noastră am ajuns să avem șansa promovării directe, dar în fotbal mai sunt și momente negative. A treia oară când am șanse să promovez, uneori, am ratat la mustață, acum am a patra șansă, cu Dinamo. Știu frăția fanilor cu Dinamo, dar asta nu înseamnă că nu vom da totul ca să promovăm. Că lumea va fi fericită sau supărată, asta nu e treaba mea”

„Le-am explicat jucătorilor la ce expunere se supun, din 18 milioane de români, 15 milioane vor fi cu ochii pe această dublă. Acum, pot demonstra că sunt jucători de Liga 1. Respectăm adversarii, dar noi ne numim U Cluj, suntem în primele 3-4 echipe din România ca susținere”

„Le-am zis jucătorilor că se poate întâmpla orice în fotbal. Jucăm tare, la minge, vreau să fie bărbați, să lupte pentru U, să ducă echipa acolo unde-i este locul, în prima divizie”

„Pe domnul Cornel Dinu îl respect foarte mult, a dat mai multe sensuri declarațiilor sale. Și dânsul a antrenat la U. Faptul că oamenii de la U Cluj nu și-ar dori promovarea … Este ceva nedrept! Pe vremuri, a fost ce-a fost în fotbalul românesc, dar am încrederea și speranța că totul se joacă pe teren acum”

„Cine credeți că nu vrea să câștige bani?! Fotbalul înseamnă bani. Fiecare vrea să câștige pentru familia lui, dar și să scrie o filă de istorie în pagina de onoare a lui U Cluj. Vreau arbitraj bun și cel mai bun să câștige”

O vorbă din bătrâni spune că promovarea se câștigă cu echipele mici. Noi, jucând pe teren, am avut neșansa să pierdem puncte importante în astfel de confruntări. Poate am fost neinspirat, îmi asum aceste eșecuri. Așa a vrut Dumnezeu! – Erik Lincar, antrenor U Cluj

Foto: GSP

Citește și:

Carp: ”Sper să câștigăm ambele meciuri”

-->
Previous Ce absențe va avea Dinamo sâmbătă
Next Zăvăleanu: „Să ajungem la o înțelegere”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.