Cătălina Ponor, în finală la bârnă și sol. Iordache, la bârnă


Zi fericită pentru gimnastele care ne fac să fim bucuroși că suntem români. Cătălina Ponor s-a calificat pentru podium la bârnă şi sol, în timp ce Larisa Iordache ţinteşte medalia europeană, duminică, la bârnă, în cadrul Campionatului European de Gimnastică de la Cluj.

”Nu e cum mi-am dorit, a fost foarte important să prind finalele și de acum voi adăuga ce nu am făcut bine astăzi. Mai am trei zile. La bârnă e ca și rezolvată situația, acum am avut emoții. La finală o să fac așa cum îmi doresc. Le mulțumesc fanilor că au venit să ne susțină cu toată forța lor. S-a simțit pozitivitatea lor în tot concursul asta. Sunt convinsă că și la finală sala va fi plină și noi vom încerca să le mulțumim și să facem un spectacol foarte bun”, a spus Cătălina Ponor la TVR.

Ponor şi Iordache, cele două gimnaste de care se agaţă speranţele de medalie în lotul coordonat de Nicolae Forminte, au evoluat în subdiviziunea a treia, care a încheiat ziua de joi. Împinsă de raţiuni medicale să evolueaze la doar două aparate, Larisa Iordache a luat prima pulsul sălii, în rotaţia de la paralele. Cu câteva probleme de ţinută din timpul integralului, exerciţiul Larisei a fost notat de arbitrii cu 13,833, un punctaj care a lăsat-o la limita finalei pe tricoloră, pe un provizoriu loc 9.

Întâmpinate cu valuri din tribună la încălzirea pentru rotaţia la bârnă, Larisa Iordache şi Cătălina Ponor au dominat aparatul şi au ridicat spectatorii în picioare. Larisa a trecut în fruntea clasamentului provizoriu cu un punctaj de 14.566, care nu a mai fost bătut până la final. Cătălina Ponor a urmat-o pe Larisa pe aparat, a avut aterizarea mai bună, însă după o analiză îndelungată, a fost penalizată de arbitri la dificultate (5,9 faţă de 6,2 al Larisei). Punctajul său, 14,066 a trimis-o totuşi fără emoţii în finala de la bârnă pe cvadrupla campioană europeană de la acest aparat.

Cătălina Ponor a încheiat apoi concursul de la sol: a primit 13,566 şi s-a calificat în finala de duminică.

Previous Acum se întâlnesc Contra și Negoiță. Un impediment a fost rezolvat
Next Medalie de bronz pentru Monica Ungureanu

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *