Cătălina Ponor a depășit-o astăzi pe Nadia Comăneci


La 29 de ani, Cătălina Ponor a devenit cea mai medaliată gimnastă din România la Campionatele Europene. Ea a ajuns la 13 medalii cu titlul cucerit la Cluj, în finala la bârnă, devansând-o astfel pe Nadia, cea care a şi premiat-o pe Cătălina.

Primul titlu la Campionatul European a fost obţinut în urmă cu 13 ani, la Amsterdam, când a realizat de fapt o triplă (aur cu echipa, la bârnă şi sol). Aceleaşi rezultate aveau să fie repetate în acelaşi an şi la Atena, la Jocurile Olimpice. De atunci, Cătălina a mai câştigat până azi alte trei titluri la bârnă, ultimul în 2012. Aparatul pe care îl visează probabil şi noaptea i-a adus la Cluj şi titlul cu numărul 5. Nicio altă sportivă din lume nu a câştigat atâtea medalii la bârnă.

”Sincer să fiu, nici nu ştiam că am depăşit-o pe Nadia, pentru că nu am stat să număr medaliile, pentru mine a fost important să am rezultatul pe care mi l-am dorit. Am încercat din tot sufletul să mă adun, să trec peste durerile pe care le am, să pot să-mi fac integrala aşa cum ştiu eu”, a declarat Cătălina Ponor după ce a câştigat o nouă medalie de aur, a 11-a din carieră (Jocuri Olimpice şi Campionatele Europene).

Tripla campioană olimpică a mărturisit că a avut ceva emoţii înaintea concursului, dar au fost similare cu cele din 2014: ”Au fost nişte emoţii constructive, nişte emoţii pe care le-am mai avut în 2004, conform prosport.ro.

Tot astăzi, Larisa Iordache a luat bronz la bârnă.

 

Previous Mutu, detalii despre întâlnirea Contra-Negoiță
Next Mesajul Cătălinei Ponor după ce a depășit-o pe Nadia

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *