Cătălin Mulțescu, despre Eșanu și Kongshavn: ”Nu a fost adus aiurea”


-->
Dinamo are acum concurență și pe postul de portar și acest lucru este foarte bun. Cătălin Mulțescu, antrenorul cu portarii de la Dinamo a acordat un interviu pentru Prosport în care a explicat pe cine vede el titular în acest moment.

Domnule Mulțescu, cine este portarul titular în acest moment la Dinamo?

CĂTĂLIN MULȚESCU: Mă bucur să spun că suntem acoperiți pe postul de portar. În acest moment, numărul unu este Mihai Eșanu.

PSP: L-ați adus și pe norvegianul Gudmund Kongshavn. Transferul a fost aspru criticat de suporteri.

CM: Gudmund este un portar excelent. Trebuia să avem concurență pe acest post și mi se pare normal că s-a făcut acest transfer. Acum suntem acoperiți bine cu Eșanu, Kongshavn (n.r. Aalesund) și Mitrovici. Cel din urmă are doar 17 ani și este un portar de mare perspectivă, o să auziți de el. Vă promit eu asta. El în acest moment crește lângă noi, îl pregătim pentru anii următori.

PSP: Revin la Kongshavn, fanii au protestat pentru că a încasat multe goluri. Dumneavoastră v-ați interesat de el înainte să fie adus?

CM: M-am uitat mult la el, l-am studiat. Nu a fost adus aiurea, vă asigur. E adevărat că a încasat multe goluri în ultima perioadă, dar a jucat la o echipă slăbuță, cu o defensivă nu prea bună. Pe mine m-a interesat să văd intervențiile lui. Băiatul ăsta a luat goluri normale, nu a gafat. Adică partea lui de vină a fost mai mică pentru că nu a beneficiat de o defensivă puternică. Eu spun că e un portar bun. Nu uitați că a fost căpitan la Tromso. Până acum a dat dovadă de profesionalism extraordinar și e un coleg bun. Este tot timpul pozitiv și cu zâmbetul pe buze. Contează mult că este un tip de echipă.

Cine decide ce portar intră între buturi?

CM: Eu îi spun lui ”Jerry” cine trebuie să apere din punctul meu de vedere, iar el, normal, are ultimul cuvânt pentru că este antrenorul principal. Mereu a ținut cont de ce i-am spu. Nu s-a întâmplat până acum să aleagă diferit față de ce am simțit eu că e bine. Asta pleacă, cred eu, și de la relația foarte bună pe care o avem noi cei din staff. Jerry Gane, nea Iulică Mihăescu, eu, noul preparator (n.r. Mikel Guillen) care a venit, comunicăm foarte bine! Pe mine mă interesează și feedback-ul lor din timpul antrenamentelor. Un aport foarte important îl are și Mario (n.r. managerul sportiv Marius Nicolae). Este mereu lângă noi și elimină toate problemele din jurul echipei astfel încât putem să ne concentrăm doar la antrenamente. Avem un staff puternic și profesionist în acest moment.

PSP: Ce urmează pentru Dinamo?

CM: Să dea Dumnezeu să câștigăm Cupa! Este un obiectiv pe care simt că putem să-l îndeplinim. Pe lângă asta, aș vrea să avem rezultate bune în continuare în campionat și să ajungem în play-off. Ne-am îndepărtat puțin, dar nu este imposibil.

PSP: Credeți că mai poate supraviețui Dinamo doar din banii strânși de suporteri prin programul DDB?

CM: E incredibil că Dinamo mai trăiește! E incredibil ce fac fanii noștri! Sunt sigur că proiectul DDB va crește în continuare și vor putea să susțină în continuare echipa. Ce a fost aici cu acei ”băieți veseli” din Spania a fost groaznic! Vreau să menționez că spaniolii ăștia și-au bătut joc de oameni și de familii întregi! Plus domnul Dorin Șerdean. Îl punem și pe el acolo pentru că e din aceeași tagmă. Să mulțumim lui Dumnezeu că suporterii s-au implicat și ne-au ținut în viață!

Citește și:

Mutările ”câinilor” nu l-au impresionat: ”Tot ai noștri. Ăia sunt de Fotbal la Maxx”

Previous Deciziile Consiliului de Administrație de astăzi. Noul director general Exclusiv
Next Ioan Andone, despre noul stadion: ”Eu am văzut la domnul Badea”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *