--> -->

Cât va costa noul stadion a lui Dinamo


-->
Stadionul din Ștefan cel Mare va deveni istorie, iar pe amplasamentul lui se va construi o arenă modernă cu spații comerciale, dar și săli de antrenament pentru alte discipline sportive. Va fi cel mai scump din țară.

Visul dinamoviștilor de a avea un stadion nou, ultra modern, se va înfăptui. Mai rămâne ca în Ștefan cel Mare să mai și activeze a doua cea mai titrată echipă de fotbal din România.

Stadionul din „Ștefan cel Mare” ar putea fi gata în vara lui 2025. La data de 14 mai 2022, CNI ar urma să facă un anunț oficial.

„90% se va face stadionul Dinamo, în condițiile actuale. Trebuie făcut, e zonă centrală. Și noi ne-am gândit la 25.000 de locuri. Noi ne-am învățat să fie stadioanele foarte mari. Nu poți să le faci doar pentru două meciuri”, a spus Cefălan, la ProSport Live. „Probabil că va fi cel mai scump stadion din țară! Acum, fierul e 7 lei. Va costa în jur de 100 de milioane de euro. 35% din sumă se duce către cote și taxe TVA. Pentru construcția efectivă rămân 65% din bani” a comentat Cefălan pentru Prosport.

„Să nu fie strict de fotbal”

„Am agreat să se facă o dezmembrare din trei părți. Una, care să cuprindă velodromul, partea din spate, a doua sediul clubului, cu sala de handbal, cu bazinul de înot, care să rămână, iar a treia parcelă trebuie predată către noi. S-au depus actele, urmează să iasă noua carte funciară. Ne-au transmis nota conceptuală și tema de proiectare. CS Dinamo își dorește un stadion de fotbal fără pistă, cu spații comerciale, secții de box, lupte, tir, parcări. Să nu fie strict de fotbal, cam cum este în Ghencea.

După ce vom avea cerificatul de urbanism, vom scoate la licitație studiul de fezabilitate, care ne va da caracteristicile stadionului, cum o să arate. Nu poți să dărâmi o bază sportivă până nu faci dovada unei alte baze sportive. Iar dovada este hotărârea de Guvern. Cam șase-șapte luni ia toate partea asta”, a mai declarat Adi Cefălan.

Citește și:

Alexandru Rafila vorbește de valul 6 Covid

 

-->
Previous Unde ar putea juca Dinamo sezonul viitor
Next Lincar: „Avem avea șanse egale cu Dinamo”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.