Care este valoarea datoriilor din tabelul definitiv al creanțelor


Conform „Tabelului definitiv al creanțelor”, după judecarea contestațiilor formulate împotriva „Tabelului preliminar al creanțelor”, SC Dinamo 1948 SA înregistrează o datorie acceptată de 26.793.329 lei, aproximativ 5,3 milioane de euro, anunță Playsport.

Această datorie poate creşte cu alte 6.093.163,02 lei, sumă reprezentând creanţele aflate în „condiție suspensivă”, din care 5,4 milioane de lei sunt agățate de procesul intentat de lichidatorul Politehnicii Timișoara. Dinamo a câștigat pe fond, bănățenii au făcut contestație și, apoi, au mai piedut un „meci”, după ce Tribunalul București le-a respins și contestația asupra „Tabelul Preliminar al Creanțelor”;

Singurul creditor din cei aproape 140 cu drept de vot care nu a votat aprobarea „Planului de reorganizare” propus de administratorul judiciar este Adam Nemec!

Luni, zi foarte importantă

Dinamoviștii așteaptă, luni, 15 noiembrie, termenul de la Tribunalul București Secția VII-a Civilă, unde și când vor afla dacă „Planul de reorganizare” propus de administaratorul judiciar RTZ & Partners SPRL pentru debitoarea SC Dinamo 1948 SA este validat de către judecătorul sindic

Un punct foarte important atât pentru procesul de reorganizare economică al societății, cât și pentru latura sportivă. „Câinii” riscă depunctarea în cazul în care nu au validat de Instanță „Planul de reorganizare” până la sfârșitul lunii noiembrie.

Pentru a evita acest dezastru, administratorul judiciar a făcut eforturi pentru a realiza cât mai repede „Planul de reorganizare”, a făcut cereri de urgentare pentru judecarea contestațiilor privind „Tabelul preliminar al creanțelor” și a reușit, pe 8 noiembrie, să treacă „planul” prin Adunarea Generală a Creditorilor pentru a fi aprobat de toți creditorii din cele patru categorii de creanțe: Creanțele beneficiare ale unei cauze de preferință, creanțele salariale, creanțele bugetare, creanțele chirografare.

Astfel, creditorii care dețin creanțe însumând 90.42% din totalul valoric înscris în „Tabelul Definitiv al Creditorilor” au aprobat „Planul de reorganizare”. În cele patru categorii enumerate mai sus au existat mulți care nu și-au exprimat votul, după cum urmează: 36,19 % la categoria „creanțe salariale”, 13,17 % la „creanțe bugetare”, respectiv 13,86 % la creanțe chirografare” s-au abținut.

În „Planul de reorganizare” care a fost prezentat judecătorului sindic și toată suflarea dinamovistă speră să fie validat la 15 noiembrie, administratorul judiciar a organizat achitarea acestei datorii, foarte posibil plățile urmând să se facă trimestrial, dar și ordinea în care categoriile urmează să fie achitate. Conform lui Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul RTZ & Partners SPRL, „Planul de reorganizare” propus de colegii săi se întinde până în noiembrie 2024.

Citește și:

Biserica dintr-o piatră, una din atracțiile Buzăului

-->
Previous Un om important în DDB îl critică dur pe un jucător adus de Rednic
Next Deian Sorescu la momentul adevărului

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *