Capitolul la care Dinamo e prima în Superliga


Un aspect care poate evidenția calitatea unui campionat este reprezentat și de jucătorii străini transferați de echipele din respectivul campionat. ProSport a analizat un criteriu crucial al palmaresului străinilor aduși, și anume participarea acestora la meciuri în echipele naționale seniori ale țărilor lor de origine.

Prin urmare, numărul lor total ajunge la 37, stabilind un record. Cel mai mare număr de internaționali aduși până în prezent fusese de 33 și s-a înregistrat în sezoanele 2007/08 și 2018/19.

Cei 17 internaționali aduși în a doua parte
CFR Cluj: El-Kaddouri 30 jocuri / 5 goluri (Maroc)
Dinamo: Velkovski 49 j / 3 g (Macedonia de Nord), Milanov 47 j / 2 g (Bulgaria), Selmani 5 j / 1 g (Kosovo), Edgar Ié 2 j (Guineea-Bissau)
CSMP Iași: Todoroski 6 j (Macedonia de Nord)
Rapid: Hasani 8 j / 1 g (Kosovo), Hromada 4 j (Slovacia)
Sepsi: K. Varga 13 j / 1 g (Ungaria)
Universitatea Cluj: Gertmonas 9 j (Lituania)
CSU Craiova: Soiri 43 j / 7 g (Finlanda), Maldonado 30 j / 1 g (Honduras), Mekvabișvili 13 j (Georgia), Kožulj 1 j (Bosnia-Herțegovina)
FCU Craiova: Lekiatas 8 j (Lituania)
UTA: Lawrence 77 j / 3 g (Jamaica), Ezekiel 1 j (Nigeria)

Cine sunt cei 20 din prima parte?

Olinga (Camerun) la FC Botoșani; Ajeti (Albania), Avounou (Congo), Boben (Slovenia), Konoplyanka (Ucraina), Tahtsidēs (Grecia) toți CFR Cluj; Hakim Abdallah (Madagascar) la Dinamo; Grigorian (Armenia) la FCV Farul; Samayoa (Guatemala) la CSMP Iași; Pedro Justiniano (Guineea-Bissau) la Petrolul; Soni (Camerun) la Rapid; Kallaku (Albania), Kecskés (Ungaria) la Sepsi; Ngezana (Africa de Sud) la FCSB; Kurtič (Slovenia) la CSU Craiova; Lacroix (Elveția) la FCU Craiova; I.S. Conté (Guineea), Johana (Kenya), Markov (Bulgaria), Marku (Albania) la UTA.

Dintre aceștia, 7 au și plecat în pauza de iarnă: Olinga, Konplyanka, Pedro Justiniano, Soni, Kurtič, Markov și Marku.

Pentru prima dată, au sosit jucători care au evoluat în naționalele Finlandei și Jamaicăi (în cazul lui Lawrence, care încă nu a debutat pentru UTA).

Astfel, numărul total al celor care au jucat în echipe naționale de top înainte de sosirea lor în prima ligă a țării noastre se ridică la 381. Cei mai mulți, 25, provin din Bulgaria. Urmează 18 din Macedonia de Nord, 17 din Moldova, 14 din Lituania și 12 din Albania.

Aceștia provin dintr-un total de 97 de țări. În funcție de confederații, 193 sunt din țările UEFA, 136 din CAF, 24 din CONCACAF, 19 din CONMEBOL, 8 din AFC și 1 din OFC.

Dintre cluburi, cele care au transferat cei mai mulți jucători cu experiență internațională sunt Dinamo, cu 40. Urmează CFR Cluj cu 33, Rapid cu 19, FC Botoșani, Sepsi și SC Vaslui cu câte 18.

Citește și:

Dezvăluiri despre noua echipă de la Gașca Zurli: „Nu-s noi mascotele, sunt singurele rămase”

Previous Viitorii adversari și-au împărțit azi 100.000€
Next Toate detaliile despre accesul la meci

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *