Când și în ce condiții s-ar întoarce Rednic la Dinamo


Niciodată să nu spui niciodată. Într-un interviu realizat de mine cu Mircea Rednic în Belgia, în 2013, pe vremea când era principal la Standard Liege, iar eu reporter la Antena 1, tehnicianul spunea că nu se va mai întoarce să antreneze în România decât la națională. VEDEȚI REPORTAJUL AICI. Totuși el și-a călcat pe inimă și s-a întors în țară de două ori la Dinamo, o dată la CFR și o dată la Petrolul. Iar îl ultimul mandat la Dinamo chiar a muncit pe rupte și a investit și proprii bani, chiar dacă o parte și-i va recupera din drepturile TV, pentru un proiect pe termen lung în care să readucă performanța în Ștefan cel Mare.

Dar fără răbdare nu poți face nimic. Iar Rednic știe asta. Și a mai învățat o lecție importantă. Că dacă nu faci precum Hagi, să deții tu clubul, să decizi tu tehnico-tactic, campanie și buget de transferuri, tot, nu poți face performanță decât foarte greu cu patronii care se perindă în Liga 1.

Rednic n-a renunțat la ideea de a cumpăra Dinamo. Dar acum n-ar fi cumpărat practic nimic. Suporterii nu vin pe bătrânul stadion care trebuie și el închiriat ca să joci sau să te antrenezi acolo, lotul de jucători este cotat pe transfermarkt la 8,83 de milioane de euro, dar este un preț estimat doar, în prezent în afară de Montini și Nistor, nu sunt jucători pe care Dinamo ar putea scoate bani, autocarul și Săftica. Palmaresul e la Badea, dar e împrumutat pe perioadă nedeterminată către firma lui Negoiță.

Rednic va reveni într-o zi sigur ca finanțator la Dinamo. Așteaptă momentul oportun și așteaptă să se întâmple ceva cu stadionul, pentru că așa este convins că fanii se vor întoarce lângă echipă. Până atunci va antrena în continuare și va strânge bani pentru a nu mai fi nevoit să se despartă niciodată de echipa pentru care a stat în arest când era în armată, numai să nu trădeze și să ajungă la Steaua. Aceeași echipă a căror conducători l-au umilit din nou ieri.

”Bogdan Bălănescu m-a anunțat că Ionuț Negoiță a luat decizia să mă demită. Am rămas surprins. Eu nu am avut nicio discuție cu Negoiță, ăsta este adevărul. Am pus foarte mult suflet și nu numai în perioada asta. Dacă mă mai gândesc să cumpăr clubul? Eu la ceea ce simt pentru Dinamo nu o să renunț niciodată. Problema este că nu avem stadion. Iar firma aia a lui Ionuț Negoiță nu deține palmaresul, nu deține mai nimic. Doar un tâmpit ca mine putea să bage bani așa. Dar măcar dacă se rezolva problema stadionului erau oameni interesați. Nu se știe ce se va întâmpla în viitor. Am spus că până la 60 de ani voi mai antrena și după aia vom vedea” Mircea Rednic, 3 iunie 2019

”Steaua a încercat, ne-au trimis și la arest, și pe la Baia Mare. Norocul nostru că era un erou al muncii socialiste la Hunedoara, nu mai știu cum îl chema, și el a intervenit pentru noi. Dacă nu ne-a frecat și ne-a chinuit, căram și lenjerie, ne-au trimis și la instrucție, vai de capul nostru. Atunci chiar eram chinuiți. Țin minte că ne scoteau când era gerul cel mai mare și ștergeam tunurile. Îți dai seama să ștergi tunurile, să cureți un metal de zăpadă la -10, -20 de grade? La Baia Mare era zăpada până la brâu. Au încercat atunci și ne spuneau că trebuie să semnați la Steaua. Dar noi eram cu nea Mircea (n.r. Mircea Lucescu) și plus că eu îmi doream să ajung la Dinamo, nu se punea problema”, Mircea Rednic, 24 ianuarie 2019

Citește și:

Mesajul lui Mircea Lucescu pentru Rednic după ce s-a întâmplat ieri

-->
Previous AFACEREA DINAMO Ce profit a avut Negoiță datorită clubului în ultimii trei ani
Next Rednic, declarație superbă la 24 de ore după ce a fost demis: ”Oricând”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *