--> -->

Când începe demolarea stadionului Dinamo


-->
Fostul președinte dinamovist Constantin Anghelache (76 de ani) are informații că, în cel mai scurt timp, va începe demolarea stadionului Dinamo, adică primul pas spre construirea unei arene moderne, vechiul vis al dinamoviștilor.

Intervievat de GSP.ro în contextul planului „câinilor” de a-și muta baza de pregătire la Adunații-Copăceni, Anghelache a vorbit și despre noul stadion din Ștefan cel Mare, dezvăluind că demolarea actualei arene ar urma să înceapă în august.

„Construcția stadionului începe în vară. În mod cert acum, cel târziu în august începe demolarea stadionului. Sunt fondurile aprobate, studiul de fezabilitate e pus la punct.

Urmează să se dea comunicat cu începerea construcției noului stadion, pe amprenta actuaului, cu respectarea anumitor pași. Lucrurile se vor întâmpla”, a precizat Anghelache, pentru GSP.ro.

„Eu v-am spus, acest club se va transforma foarte rapid într-o atracție deosebită când va intra primul tăvălug pe stadion și când se va construi altul.

Ar trebui să se respecte proiectul pe care-l aveam în 1990, atunci când, împreună cu Mircea Lucescu, am vrut să facem «Dinarom» (n.r. – o societate mixtă, alcătuită dintr-un capital 50% românesc și 50% italienesc).

Aveam proiect de construcție a stadionului, urma să-l facem cu italienii. În construcția arenei, prevedeam spații comerciale de jur împrejurul tribunelor. Ieșeau vreo 100.000 de metri pătrați, ceea ce înseamnă o mare bogăție a acestui club, fiind în centrul orașului. Dacă ar avea această suprafață frumos construită și aranjată pentru spații comerciale, acestea pot fi închiriate. Imaginați-vă că ar deveni un punct de atracție”, a mai spus fostul președinte al lui Dinamo, în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor.

Dacă noi făceam stadionul în 1990, aveam de gând să facem pe Barbu Văcărescu și două hoteluri legate tot cu complexul Dinamo. Ar fi devenit un punct extaordinar al Capitalei.” – Constantin Anghelache

Ce a însemnat proiectul „Dinarom?”

Bazele proiectului „Dinarom”, în mai 1990, au fost puse de Lucescu și de Anghelache, alături de italienii ce finanțau Bari și Bologna.

„Planul era ca imediat, în 1991, să cîștigăm Cupa Campionilor Europeni. Dar a dispărut prima regulă a italienilor, aceea de a nu vinde nici un fotbalist vreme de doi ani. N-a mai revenit nici unul după Coppa del Mondo!

Cu Dinamo 1990 al lui Lucescu făceai față cu brio și-n grupele Champions League de acum. Dacă nu se întâmpla evenimentul din ’89, fericit, de altfel, dacă se respecta proiectul «Dinarom», am fi fost mulți ani Real Madrid al Estului!”, spunea Anghelache, într-un interviu acordat Gazetei în 2013.

Citește și:

Vulcanii Noroioși, deosebit de frumoși

-->
Previous Băgat în ședință dupa Chindia-Dinamo
Next Veste bună: „Se va salva fără baraj”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.