Când încep lucrările la noul stadion


Fanii lui Dinamo speră să vadă în curând un stadion modern în Ștefan cel Mare. Playsport a discutat despre acest proiect cu Adrian Cefalan, Directorul de Implementare Investiții CNI.

Adrian Cefalan a spus că spre finalul lunii septembrie ar trebui să știm ce firme vor ridica noul stadion Dinamo. Dacă totul va decurge conform planului, arena bătrână ar putea fi demolată până la finalul anului 2022.

„Urmează, în jurul datei de 25 iulie, să se depună de către proiectanți ofertele pentru realizarea studiului de fezabilitate și a documentațiilor conexe, să vedem câți ofertanți se vor înscrie. După o lună, o lună și jumătate o să avem și câștigătorul, apoi mai rămâne o săptămână pentru eventuale contestații.

După semnarea contractului și finalizarea studiului de fezabilitate o să aflăm datele legate de viitorul stadion, capacitatea, designul etc.

Ăștia sunt pașii, studiul de fezabilitate, apoi mergem pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici, până la obținerea hotărârii de guvern”, a transmis Adrian Cefalan, pentru Playsport.

Întrebat dacă poziționarea arenei va îngreuna construcția, Cefalan a declarat:

„Am spus și în cazul Giuleștiului, pentru că s-a făcut această paralelă cu Ghencea și au existat acele întârzieri. Stadionul din „Ștefan cel Mare” este poziționat în zona centrală, sunt restricții de circulație, este destul de departe de centură, practic pe acolo intră camioanele care aduc materialele și trebuie să strabată mare parte din oraș.

La Ghencea, centura era aproape, în plus am ridicat acolo stația de betoane, în proximitatea șantierului. Trebuie răbdare”, a mai spus Adrian Cefalan, pentru Playsport.

Citește și:

Alexandru Arșinel, îngrijiri acasă. Care e starea medicală

Previous Întâlnire între Zăvăleanu și Ionuț Popa
Next Un fost secund aproape de a prelua Tottenham

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *