Când apare public macheta noului stadion


-->
După un sezon de coșmar, vine și o veste bună pentru suporterii dinamoviști. Planurile pentru ridicarea noului stadion sunt aproape gata și vor fi făcute publice. Președintele CS Dinamo, Ionuț Popa, a anunțat că săptămâna viitoare, informația va fi accesibilă publicului.

Discuțiile legate de stadionul Dinamo continuă de mai bine de 5 ani. Între timp, s-au construit numeroase stadioane la nivel național, inclusiv în Ghencea și în Giulești. Arena din Ștefan cel Mare a rămas ultima care nu a fost demolată.

Însă, cel mai probabil, partida dintre Dinamo și Universitatea Cluj va fi una dintre ultimele din istorie pe acest stadion. Procesul a fost accelerat și se așteaptă ca lucrările pentru demolarea arenei să înceapă până la finalul acestui an.

Președintele CS Dinamo, Ionuț Popa, a anunțat că săptămâna următoare planurile vor fi făcute publice. Proiectul a fost cedat către CNI și se așteaptă concluzionarea lucrărilor.

„Din ce am înțeles, săptămâna viitoare CNI va publica studiul de fezabilitate și proiectul. Vor fi publice. Va fi un prim pas care oferă continuitate și siguranță în ceea ce privește construirea stadionului. Deja se fac cheltuieli pentru proiectare și studii.

Lucrurile au intrat pe un drum normal. Asta e cale firească. Totul e în sarcina Companiei Naționale de Investiții. Așteptăm publicarea anunțului, pentru că asta ne va confirma inițierea demersurilor” , a declarat Ionuț Popa, conform GSP.

Lucian Bode, Ministrul de Interne, a completat declarațiile lui Popa. Acesta a precizat că arena va avea o capacitate de aproximativ 25.000 de locuri.

„După un an, un an și jumătate de discuții interminabile, reușim astăzi să predăm decizia clubului, dar pe lângă decizie, am predat și tema de proiectare, certificatul de urbanism, toate documentele necesare pentru ca CNI să demareze procedura și demolare și de construcție.

Noi estimăm că în 2024, noul stadion, cu o capacitate de aproximativ 25.000 de locuri, să fie gata. Aceasta este intenția Companiei Naționale de Investiții, intră minimum 25.000 de locuri”, a spus Lucian Bode.

Citește și:

Uhrin a luat decizia: pe cine se bazează duminică

Previous Cine va arbitra meciul Dinamo-U Cluj
Next Unde vrea Dinamo să joace sezonul următor

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *