CALCULE Cum poate Dinamo câștiga titlul


Dinamo, FCSB și Viitorul se luptă pentru câștigarea campionatului până în ultima etapă după ce Astra nu a reușit să-i încurce pe roș-albaștri în această seară. Totul se va decide sâmbătă, 13 mai, de la 20:00, pe Digi 1, Dolce 1, Look TV.

”Dacă mi-am dorit cel mai mult ceva în viață a fost să nu ia titlul Steaua. Mi-am dorit foarte mult să marchez, dar ne-au bătut. Nu am cuvinte să spun cât de rău îmi pare. Am vrut să dăm peste nas tuturor și să facem măcar egal”, a izbucnit în plâns Alexandru Ioniță la finalul meciului de la Giurgiu.

clipboard01

Cum se poate câștiga titlul

1 VIITORUL 41P

Echipa lui Hagi este la 90 de minute de câștigarea campionatului. Are nevoie de victorie în ultimul meci, cu CFR Cluj, fără să mai conteze ce fac rivalele. Dacă va termina la finalul sezonului la egalitate de puncte cu formația lui Reghecampf, Viitorul va fi campioană. Are avantajul meciurilor directe doar cu FCSB, 3-1 și 1-1.

2. FCSB 41P

Echipa roș-albastră are nevoie ca formația lui Hagi să facă un pas greșit cu CFR. Poate lua titlul și cu un egal, dacă Viitorul pierde și Dinamo nu câștigă. În caz de egalitate de puncte cu formația lui Contra, ”roș-albaștrii” ar pierde titlul la golaveraj în fața rivalilor.

3. DINAMO 39P

Dinamo are nevoie ca ambele adversare din fața ei să se încurce sâmbătă. Echipa alb-roșie ar câștiga titlul la egalitate de puncte cu oricare dintre rivale. Are avantajul meciurilor directe cu Viitorul, 2-1 și 0-0, și un golaveraj general mai bun decât FCSB, în meciurile directe având ambele câte o victorie cu 2-1.

SE POATE AJUNGE LA EGALITATE ÎN 3!

Un scenariu cu adevărat dramatic, dar extrem de posibil, e cel în care echipele care sunt acum pe primele 3 locuri în clasament să termine cu același număr de puncte. Cum se poate ajunge aici? Dinamo câștigă în ultima etapă, cu Astra, iar Viitorul și FCSB mai obțin doar 1 punct în ultimul meci. Toate termină cu câte 42 de puncte, moment în care se va face un clasament exclusiv între cele 3, pe baza confruntărilor directe din play-off, fiindcă toate au terminat sezonul regulat cu punctaj impar. Ierarhia în 3 ar avea-o pe Dinamo pe primul  loc, care ar lua astfel titlul:

  1. Dinamo 7p
  2. Viitorul 5p
  3. FCSB 4p

Citește și:

REPORTAJ Cum arată orașul care l-a adoptat pe Moți

Previous Ce antrenor se propune la Dinamo
Next Mesajul lui Florentin Petre pentru fiul său. La mulți ani, Patrick!

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *