Cadou de Moș Crăciun: victorie cu Voluntari


Dinamoviștii au vrut să încheie 2023 în forță. După 2-0 la Botoșani, băieții lui Kopic au înfruntat Voluntariul, formație pe care o învinseseră în august, în turul Superligii. De data aceasta, Dinamo s-a impus cu 1-0, cu un gol marcat în prelungiri de Gregorio.

Cu Voluntariul, Dinamo a propus un 3-4-3 ofensiv, cu Costin și Ilic „arând” benzile laterale. Chiar dacă au avut 3 atacanți pe teren, prima ocazie a venit de la veteranul Patriche, care a trimis peste poartă, din careu, în minutul 19. Primul șut pe poartă al reprizei a venit abia în minutul 43, când Sigurjonsson a bătut bine o lovitură liberă de la 20 de metri, dar Golubovic s-a întins și a respins. În prelungiri, Nemec a marcat cu un șut puternic, la colțul lung, însă reușita a fost anulată pentru ofsaid. 0-0 la pauză, după o prestație jalnică a ambelor echipe.

Imediat după pauză, Kopic a mutat în ofensivă. L-a scos pe Ghezali și l-a trimis pe Abdallah în luptă. Partea a doua a început cu minute bune de întârziere, cauzată de problemele sistemului de comunicare dintre arbitri. Imediat cum s-a fluierat startul, Gregorio a recuperat mingea, i-a pasat lui Politic, însă redublarea acestuia a eșuat și oaspeții au respins. Tot Gregorio a fost la un pas de 1-0. S-a întins după un balon centrat de Iglesias, dar n-a putut împinge mingea în plasă.

Nemec l-a întins bine pe Golubovic în minutul 50, cu un voleu spectaculos. Portarul dinamovist a prins. Dincolo, Gregorio l-a făcut mare pe Fernandez. Portarul Voluntariului a respins ca la handbal, cu piciorul, o minge trimisă de portughez spre gol. Meciul s-a aprins la jumătatea părții secunde. Dinamoviștii au cerut penalty la un duel între Matricardi și Gregorio, din careul Voluntariului. Faza a fost analizată în camera VAR, iar centralul Moroiță nu a dat decât corner. Denis Politic a încercat să repete super-g0lul de la Botoșani, însă a trimis în peluză.

Abdallah nu a reușit să nimerească ținta în minutul 87, mingea ducându-se la 2 metri peste poarta lui Fernandez. Cei peste 2.000 de fani dinamoviști au sărit în sus de bucurie în minutul 90. Abdallah a fost împiedicat de Aliji în careu, iar centralul a acordat lovitură de pedeapsă. Gregorio a bătut tare și a înscris pentru 1-0. Pe final, Nemec putea strica bucuria dinamoviștilor. A pus capul la o minge venită de pe dreapta, însă a trimis pe lângă. Dinamo a legat astfel două victorii și are moral bun pentru 2024.

Dinamo a terminat anul pe penultimul loc în Superligă, cu 16 puncte în 21 de etape. Distanța până la prima poziție care asigură salvarea directă, ocupată acum de Poli Iași, este de 7 puncte. În primul meci din 2024, Dinamo va juca la Ploiești, cu Petrolul, pe 20 ianuarie.

 

DINAMO – FC VOLUNTARI 1-0

Dinamo: Golubovic – Lucas, Patriche, Homawoo – Cr. Costin (81 Moura), Ilic (81 Bena), D. Iglesias, Amzăr (77 Bani) – Ghezali (46 Abdallah), Gregorio, D. Politic (81 Țîră).

Voluntari: J. Fernandez – Ricardinho, Matricardi, Armaș – Carnat, V. Rață (55 Cocian), Crepulja, Sigurjonsson (87 Boboc), Aliji – R. Popescu (36 Andrei), Nemec.

Foto: GSP

Citește și:

Afaceri pe axa FCSB – Dinamo: ”Băiatul ăla, om de calitate”. Gigi Becali plătește și el un fotbalist dorit de ”câini”!

Previous Promisiunea lui Kopic
Next Primele transferuri la Dinamo

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *