Noul plan de reorganizare la Dinamo


-->

Noua miză în „Ștefan cel Mare”, după ce echipa a bifat calificarea în play-off și speră să promoveze în Superliga, a fost bifată. Conform informațiilor ProSport, administratorul judiciar a depus noul Plan de reorganizare de la Dinamo. Pentru a deveni funcțional, acesta trebuie votat de Adunarea Generală a Creditorilor și, mai apoi, aprobat de judecătorul sindic.

RTZ&Partners SPRL, administratorul judiciar cu drept de supraveghere al SC Dinamo 1948 SA, a semnat strategia prin practicienii Claudiu Balog, Alexandru Zăvăleanu. Totul sub coordonarea lui Răzvan Zăvăleanu, oficialul care și-a asumat partea de comunicare.

După ce Red&White a preluat acțiunile Lotus și a devenit, astfel, acționarul majoritar al SC Dinamo 1948 SA, noii șefi de la Dinamo și-au fixat următorul obiectiv. Conceperea unui nou plan de reorganizare prin care datoriile de la masa credală să fie reduse semnificativ. Pentru acest lucru a fost nevoie de mai multe runde de discuții cu reprezentanții RTZ.

Noul plan propus de RTZ reduce masa credală de la 7,4 milioane de euro, la aproximativ 1,4 milioane de euro
În acest moment, conform „Tabelului definitiv actualizat al creditorilor”, pe care RTZ l-a depus la începutul lunii la Tribunalul București, creanțele de la masa credală pe planul funcțional au o valoare de 37.268.955 lei, aproximativ 7,4 milioane de euro.

Prin noul plan se dorește reducerea acestei sume la 1,4 milioane euro, marii perdanți urmând a fi creditorii de la categoria chirografari, cei care, conform planului de reorganziare activ, își primesc banii, în ultimul trimestru (anul 2024), în pondere de 100%. În noul plan, cu siguranță, chirografarii nu vor mai fi plătiți deloc, iar „economia” făcută ar urma să fie de aproximativ 5 milioane de euro!

24. 956.076 lei (aproximativ 5 milioane euro) reprezintă creanța totală înscrisă la categoria chirografari, categoria defavorizată conform noului plan

Foarte important! În acest „bilanț” financiar, care este agățat de planul actual, nu sunt trecute datoriile curente, mai multe firme, instituții, foști jucători, antrenori sau angajați având formulate cereri de creanță curentă în fața judecătorului sindic, cu amenințarea neverosimilă a falimentelui. Este vorba de peste un milion de euro, bani care trebuie achitați cu celeritate. De precizat că la acest capitol intră, într-un cuantum important și împrumuturile colectate de SC Dinamo 1948 SA în perioada de insolvență.

3 Aprilie este data următorului termen fixat de judecătorul sindic în procesul de insolvență al SC Dinamo 1948 SA
1,3 milioane euro reprezintă valoarea creanțelor curente strânse în perioada insolvenței, bani care trebuie achitați cu celeritate

Noul plan de reorganizare, al treilea conceput de RTZ de la declanșarea insolvenței, se întinde până la finalul lui 2025 și urmează să fie votat, în cel mai scurt timp, în Adunarea Generală a Creditorilor, mai precis la începutul lunii Aprilie. Apoi, în cazul unui vot favorabil în AGC, judecătorul sindic are ultimul cuvânt, aprobare sau respingerea planului.

La sfârșitul lunii Decembrie, Tribunalul București a respins planul modificat înaintat de RTZ și contestat de Dorin Șerdean, Cornel Țălnar și ACS FC Dinamo (Dinamo – Badea), iar administratorul judiciar s-a adresat Curții de Apel București. Rămâne de văzut dacă Răzvan Zăvăleanu și echipa lui vor renunța la acest apel sau procedurile vor merge în paralel.

ProSport a aflat că în ultimele zile au existat discuții intense între reprezentanții Red&White și Asociația Peluza Cătălin Hîldan, cel mai important creditor al SC Dinamo, pentru ca noul plan să aibă susținerea APCH. Din câte se pare, asociația care gestionează banii colectați din programul Doar Dinamo București, prin președintele Elyass Bucurică, a acceptat să susțină noul plan.

Citește și:

Cea mai dorită echipă la ”America Express”: ”Nu am reușit! E foarte greu”

Previous Zi importantă astăzi
Next Un jucător care mai are de primit bani, mesaj pentru noii acționari

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *