Bogdan Lobonţ lăudat de presa italiană


Fostul portar al lui Dinamo și al naţionalei României rămâne un punct de referinţă în vestiarul vicecampioanei Italiei, AS Roma.

La 39 de ani, Lobby se pregăteşte pentru ultimul sezon din carieră, însă va rămâne în cadrul clubului ca oficial.

„Timpul trece, dar el nu. La un profesionist fidel, Roma nu renunţă. Bogdan Lobonţ începe al nouălea sezon la Trigoria. Ar putea fi ultimul ca jucător, în condiţiile în care contractul său de 250.000 de euro net se încheie în 2018, când va avea 40 de ani.

Nu a fost titular cert la Roma, în ciuda unui CV bun, dar a rezistat tuturor schimbărilor. Lobonţ este un român al Romei. A ales ca echipa şi oraşul să fie destinul său definitiv, acceptând rolul de rezervă (apoi de rezervă a rezervei) când încă avea ambiţii de a fi protagonist în naţională. Şi puţin contează că ultimul său meci a fost în urmă cu patru ani şi a fost una extrem de tristă (finala Cupei Italiei, 26 mai).

A cucerit şi noua conducere prin comportamentul său impecabil şi disponibilitatea faţă de mai tinerii colegi. În afara faptului că e al treilea portar, Lobonţ este o persoană de încredere în interiorul vestiarului şi un bun sfătuitor pentru portari, care acceptă sfaturile sale pentru a-şi îmbunătăţi calităţile”, scrie autorul articolului de la Corriere dello Sport.

Bogdan Lobonţ se numără printre liderii din vestiarul giallorossilor. După plecarea lui Francesco Totti, este al doilea cel mai vechi jucător din lot, după Daniele De Rossi.

Ultima apariţie a lui Lobonţ în poarta Romei într-o partidă oficială este una de tristă amintire. Aceasta a avut loc pe 26 mai 2013, în finala Cupei Italiei, pe care giallorossii au pierdut-o chiar împotriva marii rivale, Lazio, scor 0-1. Dar acel eşec dureros şi dificil de digerat nu a schimbat cuiva părerea despre cel poreclit „Pisica”.

Fostul Dinamovist a fost campion în România şi Olanda şi a strâns 85 de selecţii în naţionala României.

Previous Cosmin Contra este mulţumit de elevii săi şi anunţă că sunt pregătiţi de startul noii ediţii de campionat.
Next Antrenorul lui Mouscron îl anunță pe Contra că ar putea pierde un nou jucător.

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *