Bogdan Bălănescu, ultimele detalii de la Dinamo: ”Cobai”


-->
Bogdan Bălănescu a vorbit astăzi despre ce s-a întâmplat la Dinamo și a amenințat voalat că dacă nu se va găsi o soluție ca Dinamo să nu retrogradeze vor avea multe de spus.

”Îmi aduc aminte că au fost ceva discuții cu Neluț Roșu. Depinde ce va spune antrenorul echipei dacă ar fi bun sau nu pentru Dinamo acum. Niciodată nu s-a băgat Bogdan Bălănescu la transferuri. Decizia pe partea sportivă, transferurile, echipa, programul, a aparținut în exclusivitate antrenorului și celor care s-au ocupat de partea sportivă.

15 jucători sunt negativi din cei care au fost testați pozitivi. Este o enigmă și pentru noi ceea ce s-a întâmplat cu aceste testări, dar în momentul de față nu ne gândim decât să ne pregătim și să jucăm pe teren jocurile la care vom fi programați.

Avem primul meci duminică la 21:30, este un handicap foarte mare, am avut handicapul foarte mare de la început pentru că vă aduceți foarte bine aminte că noi am fost primul club cu un caz depistat pozitiv de COVID și lumea nu a fost pregătită. Cred că am fost și cobai în ceea ce privește protocolul medical, vedeți și dumneavoastră, alte echipe se testează în fiecare zi, de trei ori pe zi, noi am respectat întocmai indicațiile DSP Ilfov, plus protocolul medical. Mai mult decât atât, magazionerul când a fost depistat pozitiv nu fusese în contact cu jucătorii, dar am fost obligați să stăm 7 zile, nu 5 zile. Acest protocol medical nu s-a aplicat unitar în Liga 1.

Sunt trei jucători importanți pentru echipa noastră care lipsesc momentan (n.r. Fabbrini, Sin și Mihai Popescu). Sper să se alăture cât mai repede echipei.

Nivelul nu poate fi foarte ridicat, aseară a fost un antrenament de adaptare la efort după această pauză, mai multe detalii în ceea ce privește pregătirea fizică ne vom da seama astăzi, mâine, pentru că trebuie și jucătorii să se adapteze noilor condiții.

Vom vedea ce modificări vor fi aduse protocolului medical, vă dau un exemplu, dacă echipa este testată astăzi și rezultatele vin poimâine, protocolul medical nu prevede întreruperea antrenamentelor și există un risc de infectare. Dar în ceea ce privește protocolul, i-aș sfătui să vorbească despre echipele lor pe acei finanțatori sau conducători care vorbește despre Dinamo, despre neglijență, pentru că și ei au avut în curte cazuri de COVID-19 și aș vrea să se ocupe de situația lor. FC Botoșani nu a avut medic, astea sunt neglijențe. Nu că am avut noi jucători care au fost infectați sau nu, pentru că este o enigmă, nu pot să-mi dau seama în momentul de față sunt păreri și păreri. Ați văzut și la CFR Cluj. Și la noi doamna doctor cu care am făcut retestarea nu ar fi urme de infectare la anumite persoane.

Lumea este nepregătită în ceea ce privește testarea cu COVID-19. Nu avem explicații.

Gândiți-vă că magazionerul nostru a așteptat 5 ore să-l ia cu salvarea să meargă la spital, nu am putut lua legătura cu niciun medic de la spitalul la care a fost internat, nu i s-a repetat testul decât după 14 zile.

Protocolul nu a fost respectat unitar de cei din Liga 1. Este ceva de domeniul fantasticului ce s-a întâmplat la Iași, nu mi se pare normal ca Dinamo să fie cobaiul acestui protocol pe care l-am respectat ad-litteram.

Aduceți-vă aminte că meciul cu Sepsi l-am jucat după 3 zile de antrenament și ați văzut ce s-a întâmplat. Eu cred că se va găsi o soluția în care Dinamo să nu aibă de suferit pentru că atunci vom avea multe de spus.

Lucrurile sunt destul de complicate, FRF va lua hotărârea ce se va întâmpla cu Liga 1 la propunerea LPF. Noi trebuie să găsim cele mai bune soluții ca anumite cluburi să nu fie dezavantajate, cum e și cazul clubului nostru.

Dinamo a fost singurul club care a susținut că jocurile trebuie să aibă loc pe teren. Este o soluție foarte bună să nu mai retrogradeze nimeni și să mărim numărul de echipe în condițiile în care în Liga a 2-a pentru promovare se luptă cluburi cu foarte mare tradiție care ar aduce un plus de audiență la nivelul Ligii 1. Ar trebui să punem sănătatea jucătorilor pe primul plan și să ne gândim că oricărui om i se poate întâmpla să fie infectat cu COVID.

Nu vreau să comentez ce zice Prunea, clubul Dinamo a testat cel mai mult și jucătorii și personalul administrativ, personalul de la Săftica a făcut aceleași teste odată cu echipa”, a declarat Bogdan Bălănescu la Prosport Live.

Citește și:

Dreapta a bătut palma pentru alegerile din București. Cum se împart sectoarele

Previous Gigi Mulțescu, detalii de ultimă oră de la Dinamo: ”Vor”
Next Program infernal complet pentru Dinamo în august

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *